GTST gaat kijkcijfers niet opkrikken met expliciete seks

Het was vroeger ondenkbaar, maar anno 2018 scoort Goede Tijden Slechte Tijden regelmatig onder de miljoengrens. Dit seizoen heeft de RTL-soap vier knappe hunks toegevoegd in de hoop op meer vrouwelijke kijkers, maar op expliciete seks hoeft men niet te rekenen. “Er kan veel, maar we moeten ons natuurlijk wel houden aan de regels van Kijkwijzer. We zenden uit op primetime, dus we brengen bijvoorbeeld geen expliciet seksuele scènes in beeld“, zegt producent Rohan Gottschalk op NU.nl.

Iets waar ze bij Goede Tijden Slechte Tijden ook nooit aan gaan beginnen, zijn verhaallijnen die té ongeloofwaardig zijn. “Een ufo kan er nooit landen, dat kan in andere series wel. In Meerdijk loopt nooit een marsmannetje rond.”

Toch zijn er ook mensen die in ufo’s geloven. “Ja, daar heb je een punt. Maar misschien dat een ufo toch wel net een stapje verder is. Uiteindelijk is een soap natuurlijk meer de uitvergroting van het dagelijks leven.”

Het gaat over dingen die wij allemaal mee kunnen maken“, legt hij uit. “Maar paranormaliteit zou wel kunnen. Er zijn immers genoeg paragnosten en mensen die in daarin geloven.

Het interview met Rohan Gottschalk kunt u lezen op NU.nl.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen