GeenStijl definitief op eigen benen, weg bij TMG

GeenStijl gaat op 1 november verder als zelfstandig bedrijf. De site stapt uit het TMG-concern, vanwege ‘onherstelbare ontwrichting in de relatiesfeer’. Dat heeft de redactie vandaag bekendgemaakt. Hoofdredacteur Marck Burema en adjunct Bart Nijman worden de nieuwe aandeelhouders en naast hen maken ook vier andere redacteuren en een moderator de overstap. “De details van de onderhandelingen alsook eventuele alimentatiebedragen gaan u geen bips aan.

GeenStijl raakt vaak in opspraak vanwege artikelen die geen stijl zijn. De nieuwe Belgische eigenaar van De Telegraaf, Mediahuis, maakte al snel duidelijk niet verder te willen met het weblog en zette die in de etalage.

De mannen van GeenStijl hadden echter geen zin om verkocht te worden aan een andere uitgeverij. “Uithuwelijken aan een andere koper/uitgever was voor ons geen optie waarop de sympathieke TMG-CEO Marc Vangeel met het lumineuze idee kwam: waarom doet u het niet zelf?

Wij van GeenStijl gaan dit restart-up avontuur aan omdat wij vinden dat GeenStijl moet blijven bestaan. Omdat een medialandschap zonder GeenStijl een saai en desolaat landschap is.

Volgens Villamedia hoeven de redacteuren niets te betalen voor GeenStijl en krijgen ze zelfs wat geld mee om de overgang soepel te laten verlopen. GeenStijl vraagt mensen op zijn website om donaties.

Lees ook het artikel ‘BEKENDMAKING. GeenStijl is van ons. Allemaal’ op de GeenStijl-site.

Foto: GeenStijl

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen