Expeditie Robinson ondanks Oranje uitstekend van start

Het nieuwe seizoen van de RTL 5-show Expeditie Robinson is donderdagavond uitstekend van start gegaan, ondanks de concurrentie met het Nederlands elftal. Er keken maar liefst 1,3 miljoen mensen (21 procent) naar de realityshow. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Expeditie Robinson, dat recht tegenover het door 1,8 miljoen mensen (32 procent) bekeken Nederland – Peru op NPO 1 stond, was de nummer twee op prime time. De concurrentie volgde ruim op afstand.

Expeditie Robinson gaat beter uit de startblokken dan vorig jaar, toen de première van het achttiende seizoen bijna 1,1 miljoen kijkers (18 procent) wist te vermaken. Daarmee was het programma toen de winnaar op prime time.

Na Expeditie Robinson begon donderdagavond ook de nabeschouwingsshow Eilandpraat met Luuk Ikink. Daar keken een stuk minder mensen naar, namelijk 389.000 kijkers (8 procent).

Zelf zou Ikink nooit willen meedoen aan de realityshow. “Ja, ik ben geloof ik twee of drie keer gepolst en ik heb altijd nee gezegd. Het is echt heel heftig om mee te doen. Helemaal als je er lang in zit, dan ben je vijf weken weg van huis. Je kunt haaruitval krijgen en het heel erg lastig krijgen; je valt misschien wel vijftien kilo af. Het is pittig.

Lees ook: Twan Huys debuteert met Stormy Daniels in kijk top 15 (vanochtend)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen