Diana Matroos wil John de Mol in Buitenhof

Diana Matroos zou het leuk vinden als ze binnenkort eens John de Mol mag interviewen in het programma Buitenhof, waarvan ze sinds deze maand een van de drie presentatoren is. Dat vertelt ze in gesprek met de VPRO Gids. Matroos heeft genoeg te vragen aan De Mol. “En dan niet over de leegloop van RTL-sterren naar zijn bedrijf, maar het grote verhaal over het veranderende televisielandschap en de invloed van de techreuzen die steeds meer advertentie-inkomsten opslokken.”

De presentatrice vindt dat De Mol zich wel erg weinig laat horen. “Tot nu toe is hij daar vrij stil over, al zat hij wel bij RTL Late Night en Nieuwsuur een paar maanden geleden.”

Inmiddels zijn we echter al weer even verder, aldus Matroos. “Sindsdien is er nog veel gebeurd en heeft hij ANP overgenomen. Als je bedenkt dat elke Nederlandse journalist dagelijks ANP gebruikt, dan heb ik daar wel vragen over.”

Verder zou ze ook graag Geert Wilders in de show hebben. “Zijn stijl om altijd zelf de berichtgeving te sturen en geen interviews te geven heeft in het verleden goed gewerkt, maar de uitslag van de laatste verkiezingen liet zien dat zijn afwezigheid toen niet goed heeft uitgepakt.”

Ik daag hem uit daar nog eens goed over na te denken.

Overigens is John de Mol vanavond te gast in RTL Late Night met Twan Huys, waarin ook de uitslag van zijn show The Voice Senior bekend wordt gemaakt.

Het interview met Diana Matroos kunt u lezen op de website van de VPRO.

Foto: Merlijn Doomernik

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen