Bert en Fons vinden kijkcijfers Twan Huys zorgelijk

Tv-kenners Bert van der Veer en Fons van Westerloo vinden de kijkcijfers van RTL Late Night en Twan Huys zorgwekkend laag. Dat laten ze vandaag weten in De Telegraaf. Twan Huys trok in de eerste week gemiddeld 533.000 kijkers; op de Voice-vrijdag kwam hij niet verder dan 665.000 kijkers. Dat is niet best, zegt oud-RTL-baas Van Westerloo. “Afgelopen week moet een enorme teleurstelling zijn voor RTL. Twan zit op het niveau van Humberto, toen die eruit werd geknikkerd.

Van Westerloo had veel meer aanvangsbelangstelling verwacht. “En ook de spectaculaire gasten werken niet. Dan moet je je toch al afvragen of er niet iets moet gebeuren.”

Is het niet een beetje vroeg om dat na vijf dagen te zeggen? “Vaak wordt gezegd: geef het een kans, geef het tijd, maar als je in de eerste week niet kan verbeteren met eyecatchers, dan wordt het heel moeilijk.”

Zelfs ná The voice senior afgelopen vrijdag, waar 1,9 miljoen mensen naar keken, had Huys er iets meer dan 660.000. Dan lopen er dus bijna 1,3 miljoen mensen weg. Dat is de realiteit.”

Daar denkt Bert van der Veer hetzelfde over. “Als er bij RTL Late Night iets is wat tegenvalt, zijn dat natuurlijk de kijkcijfers. Zelfs het effect van de locomotief The Voice hebben ze niet.

Zegt dat iets over het programma of over Twan Huys? Aan de gasten ligt het niet. Ik weet zeker dat ze over Anne Lok bij Pauw ook hebben gezegd: ’Kunnen we die krijgen?’ Dan doet Huys toch iets goed.”

Het Telegraaf-artikel ‘Kijker wil vooral feelgood tv’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: WNL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen