Balkenende zei nooit sorry tegen Mariëlle Tweebeeke

Jan-Peter Balkenende heeft nooit sorry gezegd tegen Mariëlle Tweebeeke voor de denigrerende opmerking die hij tegen haar maakte tijdens een verkiezingsdebat op RTL 4. Dat vertelt de presentatrice in NRC Handelsblad. Tijdens een kritisch interview wilde Balkenende geen antwoord geven aan Tweebeeke en zei hij: ‘U kijkt zo lief.’ Ze liet een stilte vallen, maar reageerde niet. “Zijn reactie zei iets over hém, niet over mij. Ik had erop in kunnen gaan, maar besloot dat niet te doen. Ik liet het bij hem.

Balkenende is er nooit meer op teruggekomen. “Nee. Hij heeft alleen gezegd dat hij zijn excuses zou aanbieden als ik vond dat hij over de schreef was gegaan. Een wonderlijke redenering; je betuigt spijt of je doet het niet. Laat dat niet afhangen van de mening van een ander.

De opmerking van Balkenende betekende wel de doorbraak van Tweebeeke. In één keer was ze een BN’er. “Het moment werd er door iedereen uitgelicht, maar het was over all een goed debat en een mooi concept: politici die geen idee hebben waarover zij worden bevraagd.

Ze is niet van haar stuk te krijgen. “Dat klopt. Ik kan mensen indrukwekkend vinden, maar meer niet. Ik had als puber ook geen posters van idolen aan de muur.

Het interview met Mariëlle Tweebeeke kunt u lezen op NRC.nl.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen