Arjen Fortuin vindt Angela de Jong erg vaak op tv

Arjen Fortuin, de tv-recensent van het NRC Handelsblad, vindt dat collega-tv-recensent Angela de Jong van het AD wel erg vaak op televisie verschijnt. Zelf zou hij dat niet doen. Dat zegt hij tegen haar in een dubbelinterview in de VARAgids. Veel mensen verbazen zich over De Jongs drang om op tv te verschijnen, aangezien haar lezers onafhankelijke recensies verwachten. Fortuin: “Zelf zou ik niet zo frequent bij allerlei tv-programma’s gaan zitten. Ik wil graag afstand houden.

De Jong daarop: “Dat snap ik. Tegelijkertijd zat jouw voorganger, Hans Beerekamp, standaard in de media-uitzendingen van De wereld draait door. Dat vind ik gevaarlijker, dan verbind je je aan een programma.”

Zelf heeft ze zich nergens aan verbonden, benadrukt ze. “Ik zit bij Jinek, maar ook bij Pauw, zat bij VI Oranje en bij Goedemorgen Nederland.”

De Jong ergert zich er weer aan dat Fortuin zo makkelijk deed over de finale van Gordon Gaat Trouwen, waarmee RTL de kijker voor de gek hield. “Mijn bloed ging ongeveer koken na het einde zijn trouwshow. Dat vond jij hilarisch, toch Arjen?

Fortuin: “Ja.

De Jong: “Ik weet nog dat ik toen dacht: hou eens op met dat grachtengordelgelul. Ik vond dat de kijker keihard genaaid werd, maar Arjen zag het als één grote grap. Dan ben je dus op het punt dat je niks meer serieus neemt van wat bij RTL vandaan komt.

Fortuin: “Ik zie niet hoe je daar belazerd wordt. Als je gaat piepen over het feit dat Gordon of RTL je een wereld voorspiegelt die niet echt is, kun je heel veel stukjes schrijven.

Gisteren was Angela de Jong ook nog te zien op televisie. Ze was te gast bij Margriet van der Linden, waar ze een groot fan van is.

Het VARAgids-interview met de tv-recensenten kunt u lezen via Blendle.

Foto: DWDD

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen