Angela de Jong pleit voor vervolg op talkshow M

Als het op RTL Late Night met Twan Huys aankomt legt tv-criticus Angela de Jong op elke slak zout, maar de van alle kanten bekritiseerde talkshow M van Margriet van der Linden prijst ze de hemel in. Nu pleit ze zelfs voor een vervolg. Dat is te lezen in het AD. De Jong, die Van der Linden zelf ooit tipte voor het DWDD-slot, vindt dat de presentatrice ‘een vervolg verdient’. Ze vreesde even voor de talkshow, maar: “Inmiddels heeft de redactie haar draai gevonden.”

Aan Van der Linden heeft De Jong nooit getwijfeld, maar aan het format wel. Nu vindt ze dat de talkshow alsnog staat als een huis. “Ik merk dat ik ’s avonds met steeds meer plezier naar M schakel, in plaats van dat het als corvee voelt. En met mij meer mensen, want de kijkcijfers stijgen.”

De Jong vindt het wel leuk dat Van der Linden niet van het pleasen is. “En wat zelfs haar grootste haters zullen moeten toegeven: het is knap hoe Margriet haar hoofd hoog en rug recht hield in de baggerstorm die ze afgelopen maanden over zich heen kreeg.”

Als voorbeeld noemt De Jong de aflevering van donderdag. Die zat volgens haar uitstekend in elkaar. “Voor wie M een paar weken geleden teleurgesteld uit zijn dagelijkse zap-rondje heeft gegooid: kijk hem vooral terug.”

De Jong kreeg onlangs kritiek van NPO Radio 1-presentatrice Petra Possel dat ze Van der Linden wel heel erg zou sparen in haar columns.

De column van Angela de Jong kunt u lezen op de AD-site.

Lees ook:
AD-Angela wil Margriet van der Linden op DWDD-slot (10 januari 2018)
Angela de Jong te gast bij Margriet van der Linden (16 mei 2018)
Angela de Jong: ‘Nadia krijgt lof omdat ze mooi is’ (20 augustus 2018)
Petra Possel pissig op Angela: ‘Waarom verdedig jij M?’ (5 september 2018)

Foto: RTL

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen