Albert tekent bij SBS: dagelijkse show met Versteegh

Albert Verlinde heeft een tweejarig contract getekend bij Talpa TV. Hij gaat voor SBS 6 een vooravondprogramma maken met Jan Versteegh. Dat heeft de zender vanochtend bekendgemaakt. Verlinde wordt nog altijd gemist bij RTL Boulevard, dat sinds zijn vertrek nooit meer is geworden wat het was. Nu keert hij terug in de vooravond, maar dan bij de concurrent. En de showkenner heeft er heel erg veel zin in. “Ik verheug me erop om bij Talpa Network aan de slag te gaan.”

Het is al meer dan twee jaar geleden dat Verlinde na vijftien jaar vertrok bij Boulevard. “Een dagelijks programma maken, voelt alsof je in een constant voortdenderende trein stapt en dat is iets wat ik heb gemist. De mensen, energie en ambitie die ik bij Talpa Network voel zorgen ervoor dat ik daar bij wil horen om mijn uitgesproken meningen te geven over grote en kleine gebeurtenissen in showbizzland.”

Lange tijd zei Verlinde nee tegen tv-verzoeken. “Ik heb een paar keer nee gezegd toen ik werd gevraagd, maar ik dacht: ik heb er geen zin in. Maar op een gegeven moment ga je het missen. Dan zie je dat Angela de Jong de hele tijd een mening heeft en dan denk ik: die kan toch niet de enige zijn die de hele tijd een mening heeft. Of Johan Derksen. Dan denk ik: ik heb eigenlijk wel weer zin om dat te gaan doen.”

Hoe denkt hij over Versteegh? “We hebben elkaar twee weken geleden voor het eerst ontmoet en er was echt een klik. Dat moet je ook nog maar zien. Ik ken hem wel van tv en zangwedstrijden enzo, maar wie hij verder was, wist ik ook niet. Het klikte echt.”

Er worden wel meningen verteld, maar op een of andere manier ontstaat er geen reuring. Ik hoop dat wij veroorzaken dat het weer iets wordt. Het is een beetje saai geworden allemaal vind ik eerlijk gezegd.”

Verlinde vult in het AD aan: “Als ik nu RTL Late Night met Twan Huys zie, waar iedereen zich keurig inhoudt als de Amerikaanse ambassadeur Pete Hoekstra aan tafel zit, jeuken mijn vingers. Ik vind dat een beetje laf. Ik snap het ook wel: Twan vraagt zich de hele tijd af of hij nu nieuws of entertainment moet brengen. Het resultaat is dat ik naar een constant wiebelende schaatser zit te kijken.

Versteegh

Zelf vindt Versteegh het ook heel leuk om met Verlinde te gaan samenwerken. “Ja, kijk, Albert Verlinde is eigenlijk wel een icoon van de Nederlandse televisie. Ik denk niet alleen dat ik er blij mee ben dat hij terugkomt, maar een heleboel mensen. Ik heb er dus absoluut zin in. Ik verwacht dat onze samenwerking in principe leuk wordt, maar dat we ook wel botsen. We zijn best wel tegenpolen.”

John de Mol

Talpa TV-baas John de Mol heeft hoge verwachtingen. “Er zijn niet veel mensen in Nederland die zo veel kennis hebben van de mediawereld als Albert Verlinde”, zegt hij. “Ik ben ervan overtuigd dat we unieke televisie gaan zien, als hij straks met Jan Versteegh de media – en entertainmentwereld bespreekt.”

Het is duidelijk dat het programma dat zij gaan maken over die wereld gaat. Er komen ook nog andere gezichten bij. Dat zijn experts en deskundigen op bepaalde deelgebieden. Het is geweldig om Albert Verlinde bij Talpa Network te verwelkomen.

Verlinde blijft naast zijn werkzaamheden voor Talpa Network als algemeen directeur van Stage Entertainment Nederland verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van het grootste theaterbedrijf van Nederland.

Op de website van SBS 6 vindt u twee filmpjes met Albert Verlinde en Jan Versteegh. Het nieuwe programma moet in 2019 beginnen.

Foto: Talpa TV

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen