Albert Verlinde stelt dat vroege Shownieuws stopt

Albert Verlinde verwacht dat SBS 6 de stekker uit de vroege Shownieuws trekt als hij in januari aan zijn nieuwe entertainmentrubriek met Jan Versteegh begint. Dat heeft hij gezegd op Radio 538. Het is nog niet bekend welk tijdslot Verlinde’s nieuwe vooravondshow krijgt, maar het succesvolle Utopia (19.30 tot 20.30 uur) zal niet geofferd worden. De vroege Shownieuws is nu op zender van 18.15 tot 18.30 uur. Het lijkt erop dat hij dus een directe concurrent wordt van RTL Boulevard.

Hoe laat wordt het nou precies? “Dat mag ik niet zeggen. In de vooravond, maar die is zo lang nog niet.

Betekent dat het einde van Shownieuws? “Nee, wel van de vroege volgens mij, maar de late blijft gewoon. Die ga ik niet doen. Het houdt ergens op, hè?

SBS 6 heeft met Verlinde een gezichtsbepalende ster in huis gehaald. “In het begin ga ik het echt vijf dagen in de week doen om het op te starten. Daarna zal het iets minder zijn. In principe doe ik het wel vele keren per week. Het werkt niet als de ene dag de één er zit en de andere dag de ander. Je moet ook verhalen kunnen doorvertellen.”

Veel is er nog niet bekend over de nieuwe show. “We hebben binnenkort een heidag en dan gaan we brainstormen. Er zijn al veel titels en vormen voorbijgekomen. We weten nog niet precies wat het gaat worden, maar wel dat het een rubriek wordt waarin entertainment heel belangrijk is.”

Achter de schermen is Carlo van Lienden betrokken bij het project, de man die eerder ook bij RTL Boulevard en RTL Late Night betrokken was. Eén ding hebben ze al bekokstoofd met z’n allen: ze gaan ‘deskundigen’ voortaan ‘insiders’ noemen. “Ik vind het woord insider wel heel belangrijk, want er zijn nu wel heel veel mensen die zich deskundige noemen.

Hoe gaat Verlinde zich onderscheiden van Boulevard? “Door onafhankelijk te zijn en ook verhalen te brengen waar mensen niet op zitten te wachten. Ik ben een echt onafhankelijke insider. Toen we met Boulevard begonnen konden we alles doen bij RTL – ze vonden het prachtig – maar op een gegeven moment wordt het toch zakelijk en dan denken ze: nee, we vinden het fijn als je dat programma wel behandelt en dat programma niet. Dat was de laatste jaren bij mij een soort spanning. Ik heb dus wel tegen John gezegd: ‘Je moet weten dat ik die onafhankelijkheid heel belangrijk vindt.’ Dat vond hij ook.”

Over de kijkcijfers wil Verlinde nog niets kwijt, al geeft hij wel aan dat hij ‘niet gelukkig’ zou worden van 300.000 kijkers. In De Telegraaf zegt hij vandaag met een knipoog: “Wij willen de grootste worden. Ik zou zeggen: let the games begin!

Koos

Het nieuws over Verlinde kwam maandagavond ook aan bod in Shownieuws. Koos van Plateringen, die al jaren de Verlinde van SBS speelt, zei: “Ja, ik wilde hem even bellen, want we delen één ding en dat is een grote interesse in media en entertainment. Hij komt nu naar 6 en daar zijn we allemaal heel erg blij mee.”

Ik weet wel dat de verwachtingen hooggespannen zijn. Albert heeft een groot talent om met grote scoops te komen.”

En in Shownieuws zei Verlinde op de vraag of Shownieuws blijft bestaan: “Absoluut. Jullie zitten daar tegen elven, na Het van Nederland en dat zal wel zo blijven. Ik denk dat we ieder ons eigen deel van de entertainmentwereld gaan opzoeken.”

Foto: Pauw

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen