AD ziet Angela de Jong niet als politiek commentator

AD-hoofdredacteur Hans Nijenhuis is er blij mee dat Angela de Jong zijn krant zo vaak vertegenwoordigt in de media, maar ziet haar niet zo snel over andere onderwerpen praten dan televisie. Dat heeft hij laten weten aan Kunststof op NPO Radio 1. Nijenhuis vindt dat De Jong veel verstand heeft van tv-gerelateerde zaken. “Laat Angela vooral Angela blijven. Ze schuift aan in talkshows wanneer het over televisie gaat, daar waar ze iets over te zeggen heeft“, aldus de krantenbaas.

Over andere onderwerpen kan De Jong maar beter zwijgen, adviseert Nijenhuis. “Je moet haar vooral niet voor bijvoorbeeld buitenlandse politiek uitnodigen.”

Toch is De Jong niet helemaal gek. Ze won zelfs De Slimste Mens. “Ze vroeg wat ik van De Slimste Mens vond en dat valt natuurlijk buiten de media. We hadden haar gevraagd om meer op tv te zijn, zodat mensen van het AD meer zichtbaar worden en De Slimste Mens past dus wel.

De Jong bevestigt dat ze Nijenhuis toestemming heeft gevraagd voor deelname aan de tv-quiz. “Die uitnodiging kwam binnen, dan stap ik naar mijn hoofdredacteur toe en dan vraag ik toestemming min of meer of ik daar mee mag doen. Ik weet nog wat hij zei: ‘Ja, joh, meid, hartstikke leuk, moet je doen. En weet je, joh, als je de eerste uitzending eruit ligt, wat maakt het uit, het gaat niet om dat je afgaat, maar om hóe je het programma verlaat.’

Ze denkt dat hij trots op haar is. “Ja, die is heel tevreden met mijn bijdrage, ja. Ik maak de best gelezen column van het AD.

Foto: WNL

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen