AD haalt column Paul de Leeuw uit de krant

Het AD stopt na ruim twee jaar met de wekelijkse column van Paul de Leeuw in de zaterdagkrant. Hij past niet meer in de nieuwe opzet van de weekenduitgave. Dat maakt de naar RTL overgestapte tv-ster vandaag bekend in zijn column. Het kwam plotseling voor De Leeuw. “Als de hoofdredacteur je onverwachts opbelt, weet je dat het weleens afgelopen kan zijn met je column. Klopt! De zaterdagkrant gaat veranderen, waardoor er voor mijn column geen plek meer is“, zo vertelt hij.

De Leeuw vindt het best wel jammer dat het AD niet met hem verder wil. “De oude les, iedereen is vervangbaar, blijkt weer op te gaan. Jammer, maar ik mag nog een paar weken doorschrijven, dus het is geen abrupt einde.”

Hij was aanvankelijk echt heel erg teleurgesteld. “Nadat ik het vrij nuchter heb geaccepteerd en complimenten van de hoofdredacteur heb aangehoord, overheerst toch het ‘jeetje-wat-jammergevoel’.

Inmiddels heeft De Leeuw zijn ontslag geaccepteerd. “Na het verlaten van het VARA-nest nu verstoten uit het krantenkamp. Niet zeuren: een zenuwbehandeling aan de kies is veel erger.

Het is niet bekend wat er met de ruimte van De Leeuws column gaat gebeuren, maar er zijn genoeg mogelijkheden. Zo kan Angela de Jong bijvoorbeeld ook twee columns per dag gaan schrijven.

De AD-column Afscheid van Paul de Leeuw kunt u lezen via Blendle.

Foto: Olivier Thijssen, BNNVARA

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen