AD-baas Hans Nijenhuis legt ontslag Paul de Leeuw uit

Hans Nijenhuis, de baas van het AD, zet columnist Paul de Leeuw op straat omdat hij de zaterdagkrant actueler en urgenter gaat maken. De column van de tv-ster past daar niet tussen. Dat legt hij uit in een bericht op Facebook. De Leeuw onthult dit weekend in de krant dat hem de wacht is aangezegd. Het nieuws wordt nu bevestigd door Nijenhuis. “Het was een moeilijke beslissing. In verband met de vernieuwing van onze weekendkrant stopt de column van Paul de Leeuw“, zegt hij.

De zaterdag-AD wordt urgenter. “We willen het eerste katern in de toekomstige zaterdagkrant volledig gebruiken voor alles wat dicht op het nieuws zit.

De Leeuw schrijft nog een paar weken door en daarna zit het erop. “Paul stond sinds half mei 2016 in de zaterdagkrant en heeft eraan bijgedragen dat het AD en de daarmee samenwerkende regiotitels meer gezicht hebben gekregen. Daarvoor danken we hem zeer.”

Persoonlijk wil ik nog toevoegen dat ik het contact met hem, menig zaterdag via de app, erg heb gewaardeerd, ook nadat we even botsten over mijn beslissing om Ismail Ilgun als vlogger een kans op onze sites te geven.

En ik neem de gelegenheid te baat hem te danken voor wat hij heeft gedaan voor de emancipatie van iedereen die zich niet per se voelt passen in het beeld van man/vrouw/gezin/buitenwijk en ‘s avonds volleybal.”

Foto: BNNVARA

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen