Zo blijven Yolanthe, Sylvie en Martine van Os in shape

Voor de gewone vrouw uit de polder is het soms een raadsel hoe al die tv-diva’s toch zo slank blijven. Om hen een handje te helpen delen Sylvie MeisYolanthe Sneijder-Cabau en Martine van Os deze week hun beautygeheimen in de bladen. Wel liggen de adviezen een beetje uiteen: Yolanthe raadt vrouwen aan om vaak te squatten, terwijl Sylvie dat juist afraadt. Wat de dames wél allebei doen, is zes keer per week sporten met een trainer. Martine van Os houdt het bij één uur tennis per week.

Om te beginnen met Yolanthe Sneijder-Cabau. Zij legt in de Grazia uit dat ze zes keer per week anderhalf uur sport. “Dat is een bewuste keuze geweest in aanloop naar de politieserie DNA die we nu aan het opnemen zijn.

Cabau wil straks niet met een vetrol in beeld komen bij SBS 6. “Op die manier kan ik me richten op mijn rol, in plaats van me druk te maken over onzekerheden die er eventueel bij komen kijken als je in je ondergoed staat.”

Hoe doet ze dat trainen? “Een vast onderdeel van mijn training is twintig minuten lang squatten met gewichten. Die oefeningen deel ik ook weleens op mijn Instagram-stories, omdat daar veel interesse voor is.

Eet ze dan nooit eens een Twix ofzo? “Als ik een Twix neem, hoef ik niet de twee Twixjes uit de verpakking, ik kan er ook één nemen.”

Sylvie

Door naar Sylvie Meis: ook zij sport zes dagen per week, vertelt ze exclusief in de Privé. “Drie keer in de week sport ik negentig minuten, dat is een mix van crossfit, boksen en HIT-training. Twee keer per week train ik twintig minuten met elektrostimulatie (EMS), gevolgd door een half uur cardio. De resterende dag sta ik, zonder mijn personal trainer, een half uur op de loopband en doe ik dertig minuten buikspieroefeningen. 

Maar squatten zoals Yolanthe doet zij niet. “Thuis heb ik een fijn fitnessapparaat waarbij ik mijn bilspieren train met gewichten. Squats doe ik nooit, omdat ik mijn billen ronder wil maken zonder daarbij mijn beenspieren te vergroten.”

Koolhydraten laat Meis staan. “Persoonlijk ga ik daar niet goed op. Aardappelen en brood zijn niet mijn ding, maar quinoa en koolhydraatrijke groenten wel.”

En eet zij eigenlijk wel eens een Twix? “Persoonlijk ga ik lekker op het inplannen van cheat-maaltijden. Zodat ik weet: op vrijdagavond ga ik uit eten, bestel ik champagne en eet ik een dessert.”

Martine

Tot slot is er nog Martine van Os. Zij onthult in de Libelle haar beautygeheim: tennis. “Ik speel maar eens per week. Ik hoef niet zo veel te doen om slank te blijven. Ik heb mijn genen mee, ben beweeglijk van aard en geen snoeper. Ik eet gezond omdat ik dat lekker vind.”

In haar geval is het belangrijkste dat ze gewoon nog leeft. Ze is in april 61 geworden. “Ik ben blij en dankbaar dat ik deze leeftijd heb gehaald – er zijn vrienden en kennissen die dat niet kunnen zeggen.

De interviews met Yolanthe, Sylvie en Martine kunt u lezen in Grazia, Privé en Libelle (via Blendle).

Foto: RTL, MAX

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen