WNL haalt Welmoed Sijtsma in huis voor Goedemorgen

Omroep WNL haalt Jeugdjournaal-gezicht Welmoed Sijtsma in huis voor zijn ochtendshow Goedemorgen Nederland. Er was een nieuwe presentator nodig na het vertrek van Vivienne van den Assem, Roos Moggré en Leonie ter Braak. Dat heeft de omroep laten weten. Sijtsma heeft heel even getwijfeld. “Bij het Jeugdjournaal heb ik gewoon vijf ontzettend leuke jaren gehad. Ik heb wekenlang geswitcht tussen ’ik ga het doen’ en ’ik blijf lekker bij het Jeugdjournaal’.

Uiteindelijk is ze overstag gegaan. “Van dit programma dacht ik al wel een tijdje: dat zou nou tof zijn. Zo maak ik wel de overstap naar de grotemensenwereld, maar blijf ik in die lossere sfeer. Dat past denk ik wel bij mij.

Veel van haar voorgangers gebruikten Goedemorgen Nederland als opstapje in de tv-wereld. Vooral Eva Jinek is erg succesvol geworden sinds haar tijd bij de ochtendshow.

Hoopt Sijtsma ook op zo’n carrièrepad? “Natuurlijk weet ik dat het met mijn voorgangers best goed is afgelopen, maar dat speelde geen rol in mijn keuze. Zo’n carrièreplanner ben ik niet”, grijnst ze.

Het Telegraaf-interview met Welmoed Sijtsma kunt u lezen via Blendle.

Foto: NOS

Meer in WNL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen