Wilfred vond Janine Abbring niet sterk met Van Gaal

Wilfred Genee vond het interview dat Janine Abbring zondagavond in Zomergasten hield met Louis van Gaal niet zo best. Ze was niet op haar sterkst. Dat heeft de Veronica-ster vanochtend gezegd op NPO Radio 2. Genee keek al append met René van der Gijp naar de VPRO-talkshow. “Ik heb drie uur gekeken, maar of ik het woord ‘genieten’ kan toepassen weet ik niet. Het grappige is, aangezien jij ook van René de analyse wil weten, dat hij halverwege afhaakte“, aldus de presentator.

Van der Gijp trok het niet meer. “Wij zaten steeds op de app met elkaar te communiceren en hij zei al rond 22.10 of 22.15 uur: ‘Ik trek het niet meer, ik stop ermee. Ik hou het niet langer vol.‘”

Ook Genee vond het dus niet best. “Ik vond het niet zo heel spannend. Janine Abbring vind ik echt een heel goede interviewster. Ik vind dat ze het altijd heel goed doet, maar gisterenavond had ze niet de vorm die ze volgens mij nodig heeft om Louis het vuur aan de schenen te leggen. Dat merkte je op een gegeven moment wel aan haar enzo.”

Hij denkt dat Abbring een beetje geïntimideerd was door Van Gaal. “Ze had in de aanloop hier naartoe ook gezegd dat ze voor één gast een beetje bang was en ik heb het idee dat dat Louis was. Het evenwicht was niet helemaal aanwezig en daardoor krijg je niet de televisie die je zou willen zien. Dat het nog wat spannender wordt enzo.”

Het was een ongemakkelijk gesprek, aldus Genee. “In zo’n situatie had ik benoemd waar het zo moeizaam ging. Van: ‘Wat zou er nou aan de hand zijn tussen ons twee waarom het zo loopt? Ligt het aan jou, ligt het aan mij, ligt het aan de vraagstelling?’ Dan benoem je de ongemakkelijkheid en dan móet je wel iets als presentator en als gast.”

Zodra zij van het pad af ging, dan zei hij ook: ‘Ja, maar als je niet goed luistert en ik niet goed kan vertellen wat ik wil vertellen, dan kun je het verhaal niet snappen.’ Wat je bij haar natuurlijk ook merkt, is dat Janine niet helemaal thuis is in het voetbaljargon en de voetbalwereld. Dat maakte het toch wat ongemakkelijk. Dan zag je bij Louis ook zo’n houding van: dat vrouwtje wil even over voetbal praten. Dat kreeg je er een beetje bij.”

Op sociale media zijn de reacties over het interview van Janine Abbring met Louis van Gaal wisselend.

Foto: RTL

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen