Volkskrant wil eigen show voor Nadia Moussaid

Als Nadia Moussaid over vijf weken klaar is met de vervanging van Eva Jinek op de late avond van NPO 1, dan verdient ze haar eigen programma. Dat schrijft tv-recensent Paul Onkenhout vandaag in de Volkskrant. Onkenhout is net als de meeste andere kijkers erg positief over de kwalitieiten van Moussaid. Hij kijkt met plezier naar haar tijdelijke talkshow Laat op één. “Het is Jinek zonder Jinek, maar met natuurtalent Nadia Moussaid: overtuigend, vrolijk en alert“, aldus de tv-kenner.

Het lijkt wel of Moussaid dit al tijden doet, aldus Onkenhout. “Zonder een spoor van zenuwen stapte ze maandag in de schijnwerpers – en wonderlijk genoeg ook zonder enige introductie. Haar naam werd genoemd noch getoond.”

Nog altijd opent Moussaid elke uitzending door te zeggen dat Eva Jinek met zwangerschapsverlof is en zij slechts de honneurs waarneemt. “Dat was het. Daarna begon ze gewoon. Dat deed ze overtuigend, vrolijk en alert, schijnbaar zonder enige moeite en ingetogener dan Jinek.”

Sommige critici vinden dat het programma Moussaid had moeten heten, maar gezien de tijdelijke aard is dat wat voorbarig, meent Onkenhout. “Wat niet wegneemt dat ze een eigen programma verdient, als natuurtalent.”

De tv-recensie van Paul Onkenhout kunt u lezen via Blendle.

Foto: Ingeborg Everaerd

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen