Veronica Inside gaat mogelijk naar drie keer per week

Wilfred Genee en John de Mol hebben met elkaar gesproken over de uitzendfrequentie van de talkshow Veronica Inside. Ze overwegen om van twee naar drie uitzenddagen per week te gaan. Dat heeft de presentator gezegd op NPO Radio 1. Veronica Inside is momenteel elke maandag en vrijdag twee uur lang te zien op prime time, maar dat duurt wel erg lang, vindt Genee. “Hoewel het netto uiteindelijk om twaalf minuten langer gaat, zo is berekend“, aldus de presentator.

Toch moet de kijker nu wel érg lang blijven zitten, vindt Genee. “Ik had het er van de week met John de Mol over dat we misschien beter drie keer per week een uur kunnen gaan doen en toen zei hij: ‘Dat zou misschien ook nog een overweging zijn.’ Maar hij beweerde dat de cijfers uitstekend waren. Toen zei ik: ‘Ja, maar het laatste stuk loopt het toch echt wel een beetje weg.’ Daar gaan we nog even naar kijken.”

Programma’s van twee uur gaan we in de toekomst veel vaker zien op tv, stelt hij. “Bij RTL was men dit ook van plan. Die gaan in het nieuwe seizoen in blokken van twee uur werken, dus Temptation Island wordt twee uur, het voetbalblok duurt twee uur. Daar zitten allemaal mensen achter die er verstand van hebben, die zeggen: ‘Je moet in blokken gaan denken.Maar het is vrij lang.

Om de uitzendduur draaglijker te maken is nu besloten om één reclameblok uit de show te halen en die voorafgaand aan de uitzending te plannen. Door dit zogeheten shoulder block begint de show nu pas om 20.38 uur. “Dat is een reclameblok tegen het programma aan, in plaats van in het programma.”

 

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen