Tijdslotdelen Pauw en Jinek inspireerde Van Nieuwkerk

Matthijs van Nieuwkerk heeft besloten om De Wereld Draait Door nog maar zes maanden per jaar te maken, omdat hij zag dat tijdslotdelen bij Pauw en Jinek ook prima werkt. Dat heeft hij gezegd in Kunststof op NPO Radio 1. Van Nieuwkerk wisselt zijn talkshow nu af met M van Margriet van der Linden. “Toen ik zag dat Eva Jinek en Jeroen Pauw elkaar alterneerden om het half jaar, zag ik mijn kans een beetje schoon en dacht ik: dat is voor mij eigenlijk ook wel ideaal“, aldus de BNNVARA-ster.

Voor het programma is het ook beter als je niet het hele seizoen op zender bent, aldus Van Nieuwkerk. “Vooral als we nog jaren willen blijven bestaan. En dat willen we graag. Dan heb ik de kans om nieuwe dingen te ontwikkelen. Dat vind ik leuk.

Van Nieuwkerk kan zich nu ook beter opladen voor het nieuwe seizoen. “Je merkt dat je jezelf in vorm moet houden en dat een seizoen van negen maanden misschien te veel vraagt van je energie, creativiteit en misschien zelfs je humeur.

In de zes DWDD-loze maanden wil Van Nieuwkerk allemaal nieuwe dingetjes uitproberen, zoals nu zijn boekenprogramma. “Moby Dick is een heel eenvoudig, maar leuk idee, dus ook redelijk snel te maken. Gelukkig wilde Hilversum het graag hebben.”

Moby Dick begon met bijna een half miljoen kijkers. “Dat is voor Nederland 1, de snelweg in Hilversum, misschien weer wat minder dan gemiddeld, maar voor een boekenprogramma is het hartstikke goed. Ik hoopte op een half miljoen. Het was net iets minder, maar het scheelde niet veel. Zij bepalen of je door mag gaan. Dat lijkt mij hartstikke leuk.

Foto: BNNVARA, Annemieke van der Togt

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen