Sunny Bergman: ‘Catherine discrimineert Marokkanen’

Sunny Bergman erkent dat ze vorige week voorafgaand aan de uitzending van M een aanvaring heeft gehad met Catherine Keyl, maar dat ging anders dan zij zegt. Dat is te lezen in haar reactie op Facebook. Bergman beweert dat Keyl liegt. “Wat er werkelijk gebeurde was dit. Nadat Catherine en ik elkaar backstage gegroet hadden en ze hoorde over welk onderwerp ik uitgenodigd zei ze: ‘Weet je wat het is?’ Ze ging zachter praten en dichter bij me staan als ware ze me een geheim wilde vertellen.”

Bij ons in de buurt is een strandje waar vrouwen topless in de zon lagen totdat er van die Marokkaantjes op scootertjes aankwamen die stenen gooiden“, zei Keyl volgens Bergman.

Bergman: “Haar samenzweerderige fluistertoon en het neerbuigende verkleinwoord ‘Marokkaantjes’ met het woord ‘die’ ervoor suggereerde een verbond tussen Catherine en mij. Een verbond van ‘wij witte mensen onder elkaar weten toch wat de mankementen van de Ander zijn’.”

Nu stelt Keyl dat ze geen nationaliteit genoemd heeft en ik out of the blue als een gek over racisme begon. Als iemand racisme bij je benoemt is dat blijkbaar zo pijnlijk dat er een cognitieve dissonantie ontstaat die de herinnering aantast.
Keyl wekt de suggestie dat ik haar wilde censureren. Dat is geenszins het geval.

Waar ik op aansloeg was de geniepige manier waarop ze sprak over ‘die Marokkaantjes.’ Zij mag alles zeggen en ik mag haar argumentatie bestrijden. Het verdwijnen van topless zonnen als ‘Marokkanenprobleem’ duiden vindt ik kul.”

Lees ook: Sunny Bergman intimideert Catherine Keyl bij M (vandaag)

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen