Sander Lantinga: ‘Edwin Evers zit onder miljoen euro’

Sander Lantinga stelt dat er helemaal niets klopt van de bedragen die in de media rondzingen als het gaat om de salarissen van radio-dj’s. Dat heeft hij zondag gezegd in Ranking the Stars. ’s Lands succesvolste radio-dj Edwin Evers verdient volgens ‘betrouwbare bronnen’ van Story vier miljoen euro per jaar, al moet hij daar wel zijn eigen team van betalen. Sommige schattingen zijn voorzichtiger, bijvoorbeeld 1,5 miljoen euro per jaar. Maar ook dat klopt volgens Lantinga ook niet.

De bedragen zijn in werkelijkheid veel lager, meent Lantinga. “Over de radiowereld worden vaak bedragen genoemd, terwijl het nog niet eens een kwart ervan is. Van Evers wordt bijvoorbeeld gezegd dat hij rond de 1 miljoen of 1,5 miljoen euro zit, maar dat is echt, echt niet waar jongens.

Wat verdient hij zelf dan? “Ik sta nog niet eens in de schaduw van Evers, én ik moet het delen met Coen.”

Lantinga wilde niet zeggen of hij meer of minder dan 500.000 euro per jaar verdient. Schaamt hij zich ervoor? “Nee, zeker niet. Ik schaam me nergens voor.”

De BN’ers moesten elkaar rangschikken op wie het meest verdient. “Ik heb mezelf op vier. Ik heb Richard Groenendijk op één, Anny Schilder op twee en Patty Brard op drie. Ik heb geen tweede huis op Ibiza.”

Brard leidde het item. Zij had Lantinga op één, gevolgd door Richard Groenendijk, Anny Schilder, Ron Boszhard, Ryanne van Dorst, zichzelf, Johan Goossens, Tim den Besten, Dave von Raven en Georgina Verbaan.

Lees ook: ‘Frank Dane krijgt 500.000 euro als opvolger Evers’ (maart)

Foto: Radio 538

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen