Saïda Maggé mag deze zomer niet vrij van Nieuwsuur

Presentatrice Saïda Maggé mag deze zomer niet op vakantie van Nieuwsuur, waar ze invalpresentatrice is. De andere presentatoren Mariëlle Tweebeeke en Eelco Bosch van Rosenthal wilden namelijk al vrij in de zomer. Dat vertelt ze in Villamedia. Maggé is net als Bosch van Rosenthal invaller bij Nieuwsuur; Tweebeeke is vaste presentatrice en gaat vanaf september afwisselen met Jeroen Wollaars, die de naar RTL vertrokken Twan Huys opvolgt. In augustus is Maggé extra vaak te zien.

Maggé, die is aangetrokken om de overleden Joost Karhof op te volgen, vindt het prima. “Mariëlle en Eelco zijn gebonden aan de schoolvakantie, dus ze rekenen op mij. En als ze terug­komen begint De Bus weer. Het is een turbulent maar fantastisch jaar.

Dankzij Maggé is het team van Nieuwsuur een stukje diverser geworden. Ze prijst de aandacht die het programma besteedt aan diversiteit. “Bij de redacties van De Bus en Nieuwsuur merk ik dat er moeite wordt gedaan om vrouwen aan tafel te krijgen.”

Er is überhaupt aandacht voor diversiteit, ook in leeftijd en in (migratie)achtergrond. Maar dat is nog niet overal zo. Van collega’s op andere redacties hoor ik vaak dat er nog vanuit wordt gegaan dat vrouwen niet te vinden zijn. Daar kan ik me echt aan ergeren.”

Het interview met Saïda Maggé kunt u lezen op de website van Villamedia.

Foto: NOS, Mark Vos

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen