RTL Nederland ziet winst fors stijgen in eerste halfjaar

RTL Nederland ziet zijn winstcijfers flink stijgen in het eerste halfjaar van 2018. De zendergroep noteert een bedrijfsresultaat van 32 miljoen euro, waar dit in het eerste halfjaar van vorig jaar nog 19 miljoen euro was. De omzet van RTL steeg van 228 miljoen naar 241 miljoen euro. “Ik ben heel tevreden met de resultaten“, zegt grote baas Sven Sauvé. “De focus die we binnen ons bedrijf hebben aangebracht met onze Fancentric-strategie en de grote investeringen in onze digitale ambities werpen zijn vruchten af.

Habets is erg optimistisch. “Deze halfjaarresultaten en de zeer sterke groei van 122 procent van het aantal abonnees bij Videoland is daarvan een zichtbare uitkomst.

Met Nederlandse content blijft RTL zich onderscheiden van internationale videoreuzen. “We blijven volop investeren in de ontwikkeling van verrassende nieuwe lokale content die aansluit bij de smaak van Nederland.”

Door in de voorhoede te lopen van de technologische ontwikkelingen, kunnen we mensen bovendien een nog betere en persoonlijker kijkerservaring bieden. Bij alles wat we doen staat de Nederlandse consument altijd op 1.

In juli kondigde RTL een massa-ontslag aan; 85 arbeidsplaatsen werden geschrapt.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen