RTL 7 zet Simon Zijlemans op ingestort Voetbal Inside

RTL 7 heeft Simon Zijlemans onder contract gezet om het gezicht te worden van het ingestorte voetbalplatform Voetbal Inside. Het gaat om een verbintenis van twee jaar. Dat heeft de presentator bevestigd aan Boulevard. Door het vertrek van de mannen van VI naar Veronica, is er niet veel meer over van RTL 7 en Voetbal Inside. Helemaal nu er komend seizoen waarschijnlijk geen enkele Nederlandse club meedoet aan de Europa League. Toch heeft Zijlemans zich laten vastleggen.

Zijlemans debuteerde donderdag bij RTL 7 als presentator van de Europa League-wedstrijd AS Trenčín – Feyenoord. “Ik heb natuurlijk voor het eerst de Europa League mogen presenteren en dat was echt onwaarschijnlijk tof om te mogen doen. Ik vond het heel vet.

Feyenoord werd met 0-4 vernederd door de Slowaken. Door die nederlaag is het zo goed als zeker dat er dit seizoen geen Nederlandse clubs meedoen aan de Europa League. En dat is pijnlijk voor RTL 7, werd vrijdag geconstateerd bij concurrent Veronica Inside.

Daar zei Telegraaf-sportchef Valentijn Driessen: “Voor RTL is het natuurlijk dramatisch. Die heeft de rechten van de Europa League en die heeft dadelijk geen enkele Nederlandse ploeg. En Ajax en PSV die zitten hier.

Toch heeft Zijlemans zich vast laten leggen: “Vandaag kan ik bekendmaken dat ik ook de komende twee jaar voetbal blijf doen bij RTL 7. Het platform Voetbal Inside, maar ook de Europa League. RTL heeft me eigenlijk altijd het vertrouwen gegeven en alle kansen gegeven. Ik kon eigenlijk niet anders dan dat nu terug te betalen. Twee jaar voetbal is lekker man en ik heb er heel veel zin in.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen