‘RTL 7 moet Humberto en Barbara op VI zetten’

RTL 7 zou er goed aan doen om met een opvolger van de talkshow Voetbal Inside te komen. Er is nog genoeg ruimte over naast Studio Voetbal en Veronica Inside. Dat zegt mediajournalist Maarten Hafkamp in een column op frank.news. Hoewel de mannen van VI zijn vertrokken is RTL 7 het merk Voetbal Inside blijven voeren. Die wordt nu gebruikt voor de uitzendingen rondom de Europa League, waar – tot overmaat van ramp voor RTL – dit jaar waarschijnlijk geen Nederlandse clubs aan meedoen.

Veronica zit flink in de lift dankzij de mannen van VI, maar RTL 7 stort in als een kaartenhuis. RTL moet dat niet laten gebeuren en durven te vernieuwen, stelt Hafkamp.

Volgens hem kan RTL met een beter alternatief voor Studio Voetbal komen. “Daar kijken ook nog altijd veel mensen naar, maar dat is slaapverwekkend. Dat moet RTL beter kunnen.

Met wie dan? “Met Humberto Tan, Simon Zijlemans, Koert Westerman en bijvoorbeeld Barbara Barend, die met haar Helden-platform laat zien dat je goede sportcontent kunt maken.

RTL 7 moet in elk geval niet halsstarrig vasthouden aan het begrip Voetbal Inside, want dat zal de kijker tot in lengte van dagen associëren met het VI-trio Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp, aldus Hafkamp.

Nu lijkt het op een defensieve zet van RTL, net als met RTL Late Night, wat de kijker zal associëren met Tan en niet met Twan. RTL moet durven vernieuwen.

De column van Maarten Hafkamp kunt u lezen op de site van frank.news.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen