RTL 4 produceert zelf reisshow met Bastiaan en Tooske

Bastiaan en Tooske Ragas, die vroeger beiden succesvol waren in de showbizz, krijgen een eigen reisprogramma op RTL 4. Hierin gaan ze samen met al hun kinderen (van 16, 11, 10 en 8 jaar) op reis over de wereld. Dat heeft de zender laten weten. Voor het programma Ragas Reist Rond, dat RTL in eigen beheer geproduceerd heeft, is het gezin maar liefst vier maanden op pad geweest. Het resultaat is vanaf 5 september elke woensdag om 21.30 uur te zien, direct na Gordon In Wonderland.

Bastiaan en Tooske Ragas hebben een gezin met vier kinderen, altijd druk met werk, school en verplichtingen. Bastiaan: ”We willen onze kinderen de wereld laten zien, van dichtbij met hun eigen ogen. Hoe ‘normaal’ is het leven in Nederland als je dat vergelijkt met het leven in Mongolië. Zouden wij bijvoorbeeld ook in Zimbabwe kunnen wonen met elkaar? Dat soort vragen houdt ons bezig.

Daar kunnen ze maar op één manier achter komen: zelf de koffers pakken. De Ragassen trekken voor vier maanden de wereld in, en logeren tijdens hun wereldreis steeds vijf dagen bij een (gast)gezin om te ervaren hoe het leven is in bijvoorbeeld de jungle van Brunei, in een Japanse miljoenenstad of op de steppe van Mongolië.

Bastiaan en Tooske gaan mee naar het werk, de kinderen gaan mee naar school. Ze delen het sociale leven, doen de boodschappen, ze brengen samen hun vrije tijd door en helpen mee in de huishouding. En natuurlijk nemen ze de daarbij geldende leef- en eetgewoonten over.

RTL heeft er zin in: “Zes afleveringen met boeiende ontmoetingen van Afrika tot Azië, gezinnen met allemaal hun eigen unieke verhaal. We zien de wereld door de ogen van de familie Ragas die zich serieus afvraagt, hoe doen andere gezinnen dat, wonen, werken en leven op een totaal andere plek dan Nederland.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen