Rik van de Westelaken: ‘Ik had gewoon pech bij SBS’

Rik van de Westelaken maakte eind 2016 een veelbesproken overstap van de NOS naar Net5. Zijn avontuur bij de tv-zender van John de Mol heeft maar kort geduurd, want dit jaar heeft hij getekend bij Avrotros, waar hij onder meer Wie is de Mol gaat presenteren. Hoe kan het dat zijn avontuur bij SBS zo kort duurde? “Dat is deels een kwestie van pech. Ik ben daar binnengehaald door mensen die na een halfjaar weg waren. Het nieuwe management had een andere visie op de zenders en op mij.

De nieuwe leiding van Net5 was niet zo enthousiast over Van de Westelaken, legt hij uit in de VARAgids. “Ze zaten met een journalist opgescheept maar wilden geen journalistieke programma’s meer. Ik heb toen Team Vermissingen gepresenteerd, dat haalde hoge kijkcijfers, maar het waren niet de ‘boodschappers’ die de zender wilde.”

Net5 wist hem destijds te verleiden door hem een carte blanche te geven. Die vulde hij in met zijn eigen reportageprogramma Rik over de Grens, maar daar keek niemand naar. “Van de lage kijkcijfers van Rik over de grens heb ik enorm gebaald. Toen ik die zag dacht ik ‘shit’ en wilde ik het liefst de hele dag in bed blijven liggen.”

Maar ik ben in goede harmonie vertrokken, hoor. Avrotros klopte aan de deur voor EenVandaag en daarna ook nog voor Wie is de Mol? De Net 5-directie snapte ook wel dat ik dat niet kon laten schieten.

Het VARAgids-interview met Rik van de Westelaken kunt u lezen via Blendle.

Foto: Avrotros

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen