Radio 538 wil verjongen nu Edwin Evers (47) vertrekt

Menno Koningsberger, de directeur van Talpa Radio, wil het vertrek van Edwin Evers per januari 2019 aangrijpen om Radio 538 te gaan verjongen. Dat zegt hij in gesprek met NRC Handelsblad. De 47-jarige Evers trekt met zijn programma Evers Staat Op relatief oude luisteraars. “538 is een heel breed station geworden. Met de relatief oudere luisteraars van Evers doordeweeks in de ochtend en Dance Departement, een programma met de nieuwste dance-hits, op zaterdagavond.”

Dat zijn twee uitersten, legt Koningsberger uit. “Als marktleider kom je daarmee weg, maar het is belangrijk dat het station de kracht behoudt jonge mensen naar de radio te trekken.”

Het vertrek van Evers moet een nieuw tijdperk inluiden bij 538. “We willen het aangrijpen om te vernieuwen“, zegt hij. “Radio 10 is voor de ‘bovenkant’ van de markt: luisteraars van 30 tot 59 jaar. Sky heeft een vrouwelijk profiel. Veronica is voor mannen tussen 20 en 49. En 538 is voor de onderkant. We moeten ook voor het medium blijven werven.

Is jongeren werven voor de radio niet wishful thinking, gezien de luistercijfers van NPO 3FM? “Dat jongeren niet meer radio luisteren is pertinent onzin. Ze luisteren alleen niet meer naar 3FM.

Ik wil niet veel zeggen over anderen. Maar wij zijn heel consistent. Veel en snel veranderen is nooit goed, dan raken luisteraars hun houvast kwijt. 538 koestert tradities.

Het interview met Menno Koningsberger kunt u lezen op de NRC-site.

Foto: Radio 538

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen