Piets Weerbericht weer met Piet: weerman hersteld

Piet Paulusma is vrijdag teruggekeerd als presentator van Piets Weerbericht. De weerman is voldoende hersteld van de acute blokkade in zijn dikke darm. Dat vertelde hij aansluitend in de rubriek Shownieuws. Paulusma is er blij mee dat hij gewoon weer het weerbericht kan presenteren op SBS 6. “Het gaat goed met mij, anders was ik niet teruggekomen. Ik ben heel blij vanavond weer terug te zijn. Ik ben ontzettend geschrokken. Ik bedoel: dat ben je niet van je zelf gewend.

Het was een pijnlijke ervaring, aldus Paulusma. “Ik heb een verstopping in mijn dikke darm gekregen. Dat was heel acuut. De pijn duurde wel een aantal uren. Eerst denk je: misschien gaat het over, maar dat was dus niet zo. Het was wel enorm pijnlijk. Dat blijft je wel bij.

De afgelopen weken is Paulusma vervangen door zijn dochter Martsje. Martsje: “Nee, dit hadden we absoluut niet van tevoren bedacht. De regisseur zei: ‘Dan moet jij het misschien een keer doen.’

Vader Paulusma: “Ze heeft het toch fantastisch gedaan?

Paulusma sluit het hoofdstuk af. “Ja, men zegt dat ik mij geen zorgen hoef te maken, dus daar hou ik het voorlopig op. Ik ben er weer aan toe.

Show-verslaggever Koos van Plateringen is trots op Paulusma: “Het gaat goed. Hij is wel wat afgevallen, want hij is een paar kilo’s kwijtgeraakt in het ziekenhuis. Het was ook niet niks, hè. Het is vrij ernstig met hem geweest.”

Piets Weerbericht trok gisteren op de late avond van SBS 6 maar liefst 958.000 kijkers (25 procent).

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen