Peter R. de Vries verdedigt lekkende beveiliger Wilders

Peter R. de Vries, een van de bekendste critici van Geert Wilders, springt in de bres voor Faris K., de lekkende beveiliger van de PVV-voorman. Hij vindt het niet zo erg dat de beveiliger over de schreef is gegaan. Dat zei de misdaadjournalist maandagavond in RTL Boulevard. K. schond zijn ambtsgeheim door gevoelige informatie over de beveiliging van Wilders door te vertellen aan vrouwen in zijn omgeving. “Ik vind deze zaak nogal opgepompt en zwaar aangezet“, aldus De Vries.

De misdaadjournalist vindt de zaak niet zo ernstig. “Aanvankelijk kwam er een tip binnen dat hij informatie zou doorsluizen naar de onderwereld tegen betaling. Hij is toen gevolgd en afgeluisterd en er is zelfs apparatuur in zijn auto gehangen. Daar is helemaal niets van gebleken, dus het bleek een onzintip.”

Hij vervolgt: “In die maanden hebben ze als bijvangst gehoord dat hij tegen een vriendinnetje en nog een vriendinnetje iets heeft gezegd over dat van Wilders. Ik zal jullie vertellen, jongens, dat als iedere politieman in Nederland die íets over zijn werk wat vertrouwelijk is tegen zijn partner, vriendinnetje of een vriend zegt, vervolgens wordt berecht en ontslagen, dan hebben we morgen geen politieman meer op straat.”

Is het dan niet erg schadelijk dat Faris K. ook informatie over Wilders’ geheime verblijfsplaats doorvertelde? “Nou, jongens, ik weet niet hoe het met jullie zit, maar die verblijfsplaats van Geert Wilders is wijd bekend. Sterker nog: in de media is ook menigmaal door omwonenden over geklaagd. Die zeiden: ‘We worden gek van al die auto’s die ’s ochtends vroeg met piepende banden komen aanrijden en weer wegrijden.’ Die hadden er last van, dus dat is helemaal niet iets dat heel Nederland niet weet.”

Het is fout, maar hij heeft het niet aan een crimineel verteld, maar aan een vriendin verteld. Dat is iets wat elke politieman doet. Ik werk mijn hele leven al met geheimen en de meest grote geheimen heb ik ook altijd gedeeld met mijn partner. En die vertel ik ook wel aan mijn zoon of dochter. Zo werkt het gewoon.”

RTL Boulevard zet De Vries regelmatig op onderwerpen waarover hij sterk bevooroordeeld is. Zo mocht hij laatst vertellen over de rechtszaak van allochtonenpartij DENK tegen BNNVARA, terwijl zijn zoon de advocaat van DENK is.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen