Paul Römer: ‘SBS over een jaar groter dan RTL’

Geplaatst op Fri 03 Aug 2018 om 17:00

Paul Römer, baas van de publieke omroep NTR, denkt dat SBS over een jaar groter is dan RTL. De investeringen van John de Mol gaan het verschil maken. Dat heeft hij gezegd op Radio 1. Römer heeft hoge verwachtingen van Talpa TV, zoals de SBS-groep tegenwoordig heet. “Ik denk dat je de voorbereidingen ziet van een hele grote herlancering van de zender die voorheen SBS 6 heette en straks 6 op Talpa 6. Je ziet dat Talpa groot aan het inkopen is“, aldus de omroepbaas.

De Mol haalt de ene na de andere ster binnen. “Je zal binnen een aantal maanden zien dat er nog wel één of twee van zulke grote overstappen zullen zijn. Het merk wordt totaal nieuw op de kaart gezet. Het zal mij niet verbazen als volgend jaar rond deze tijd SBS daadwerkelijk groter is geworden dan RTL op dit moment is.”

De Mol kan veel meer dan RTL, aldus Römer. “Er wordt ook echt geïnvesteerd in die zender. Talpa en John de Mol hebben niet de aandeelhouders die elk kwartaal zeggen: ‘Er moet meer winst gemaakt worden.’ Zij kunnen écht investeren. Ik denk ook dat er een wat groter plan achter zit. Ik denk dat RTL het moeilijk heeft met investeren.”

Het gaat volgens Römer zijn vruchten afwerpen. “Als je meer geld in een zender stopt, krijg je betere programma’s. Betere programma’s leveren meer kijkers op en meer kijkers meer reclame-inkomsten. Dat is een simpel rijtje.”

Foto: NPO
86 Reacties op “Paul Römer: ‘SBS over een jaar groter dan RTL’”


 1. Bart M.

  Hoogmoed komt vóór de val.

 2. Hans

  Eens! Hier zal men wel weer zeggen dat alles wat daar te zien is bagger is, maar je ziet duidelijk een stijgende lijn in wat daar allemaal gebeurt.

 3. Martini

  Heeft hij het toch mis, want ondanks het geld is er maar bar weinig creativiteit om leuke televisie te maken bij Talpa. Want zeg nou zelf, op een handjevol enorme kaskrakers als The Voice, is 95% van het overige Talpa-aanbod pure rommel.

 4. albert

  Daarom was Tien ook zo’n succes

 5. Ron

  Met geld is kampioenschap te koop, kijk maar naar voetbalclubs. Dat is bij TV ook. Al vraag ik me af waarom het dan met Talpa/10 niet is gelukt. Toen werd er ook flink met geld gesmeten maar we weten hoe dat is afgelopen, dat is geschiedenis…

 6. Petra

  En over 2 jaar weer kleiner

 7. koertj

  Maar helaas wil het met de betere programma’s en hogere reclamekomsten niet zo goed meer lukken, meneer Römer.

 8. Coeus

  In deze situatie kun je ook nog een opmerkelijke transfer naar RTL toe verwachten.

 9. Dennis

  @Coeus: Verklaar je nader. Je hebt info?

 10. Johan

  Open sollicitatie voor een baantje bij Talpa van dit omroepbaasje ?

 11. Shaniquilia vd Put

  Ik zou wel eens het business-model van JdMol willen weten, want hij weet natuurlijk ook dat lineaire televisie een niche markt aan het worden is. Zou een kleine niche markt ook voldoende inkomsten kunnen generen om de huidige investeringen te verantwoorden?

 12. Deadly Viper

  Sport7
  TIEN

  Gaaaap….

  SBS6 de flopzender allemaal “sterren die mensen nu al zat zijn” wegkopen om weer allemaal de dezelfde soort BN-er programma’s te maken.

  En toen gingen er nog meer kijkers naar Netflix.

 13. q8

  hier blijft niks van over,
  tv tijdperk is voorbij,
  papa en mama gaan niet meer met de kids voor tv zitten
  en samen “”t huisje op de prairie kijken””, met een grote zak pinda s op tafel,
  dat komt ook nooit meer terug,
  mensen willen zelf leuke dingen doen en bekijken op HUN tijd,
  en dan ook dingen waar ze wat van opsteken,
  dus …met inhoud,
  mijnm idee is dat john z..n

 14. Theo

  John de Mol heeft niet de gun factor…. Gaat mis!!

 15. Edwin

  Het wordt een debacle.
  De Mol heeft er geen kijk op.

 16. C

  Ik vraag me echt af of dit wel zijn vruchten gaat afwerpen. Mensen kijken steeds minder tv, dus zijn er steeds minder reclame-inkomsten. De grote investeringen die de mol doet zijn dus niet zo eenvoudig meer terug te verdienen. Wellicht hoopt hij op een nieuwe de Voice, maar gezien de pulp die talpa de afgelopen jaren heeft gemaakt, heb ik er een hard hoofd in.

 17. Laurens

  De Talpa groep kan het op termijn beter gaan doen, maar over een jaar al beter dan RTL gaat ze niet lukken
  Het ligt aan heel veel factoren.

  Voor 6 betekent dat Linda de Mol in januari haar contract met RTL opzegt. Zij Miljoenenjacht mee kan nemen en John wellicht een deal kan maken dat de andere programma’s van de Postcodeloterij ook verhuizen.
  Gordon echt wel 1 goed scorend programma moet zien te vinden (zoals Hotter than my Daughter scoorde) en hij weer een reeks Over de Vloer mag maken.
  De nieuwsvoorziening een flinke boost krijgt. Albert weer bij Shownieuws en dit omturnen tot Entertainment Live?
  In ieder geval The Voice naar 6 verhuist, eventueel samen met IHVH en Dance Dance Dance.
  Naast Linda nog één grote naam overstapt.
  Een programma als Expeditie Robinson/WIDM, alleen dan iets anders (Amazing Race?) Zou heel veel voor 6 kunnen betekenen!

  Net5;
  Maak daar een seniorenzender van, haal Caroline Tensen en Andre van Duin hierheen. Aangevuld met wat mensen die nu weinig op tv zijn. Denk aan Nance en laat haar Lingo nieuw leven inblazen. Hart van Nederland en Shownieuws naar Net5. Bold and the Beautiful bij rtl8 wegkapen.

  Veronica;
  Neem het darten over van RTL7en kijk uit naar samenwerking met Fox.
  En met Ziggo voor de samenvattingen van Formule 1 na een bepaald tijdstip.

  Kost wat, maar zo moet het wel lukken haha! Probleem alleen dat dit zelfs voor John dit wat duur zal zijn.
  Overstap van Linda en The Voice zijn prioriteit nummer 1. Zonder zal het nog heel lang duren, al dan niet onmogelijk zijn.

 18. ano@niem.nl

  Je zal zien dat de Mol ook Videoland opkoopt of daar een samenwerking mee aan gaat. Dat zal een nieuwe naam krijgen. RTL gaat straks op in Talpa. RTL kan met dit aantal zenders niet blijven bestaand. Lounge en 8 zijn meer van hetzelfde. RTL 7 en Z kunnen weer in elkaar.

 19. John van Daalen

  Ja dat kan iedereen voorspellen. Maar het bijven Tokkies RTL of SBS of Talpa.

 20. Rob

  ano@niem.nl

  Zal Bertelsmann nooit toestaan.
  Dream on!

 21. Bart

  @albert en Deadly Viper De situatie van Talpa Tien en Sport 7 kun je helemaal niet vergelijken met nu.

  Paul Römer heeft het over een jaar. Dat lijkt me wat snel.

 22. Dominique

  Directie RTL Nederland heeft helemaal geen zeggenschap over een overname of samenwerking. Bertelsmann zal daar een stokje voor steken. Hebben ze eerder al gedaan nadat John een samenwerkingsverband had geopperd. John verkeert in de luxepositie met geen enkele partij rekening te hoeven houden.

 23. Deadly Viper

  RTL group zal nooit haar activiteiten in Nederland afstoten.

 24. Joep uit Tilburg

  De man die Johan Cruijff een mes in de rug stak heeft gelijk.

 25. weethetbeter

  RTL is al een zinkend schip !!!!!

 26. Bart

  @Deadly Viper Natuurlijk wel als ze failliet gaan of als Bertelsmann de stekker er uit trekt. Niet dat daarvan sprake is maar het kan wel.

 27. xander

  @Shaniquilia vd Put: Business model van John is dat Nederland een testmarkt is om succesvolle programma’s door te verkopen aan andere landen. Maar dit komt niet al te vaak voor.

 28. Jasper

  Je ziet het op Talpa 6.

 29. Steve

  SBS heeft geen Videoland propositie…

 30. BRAAK

  Hahahaha, Die Paultje toch, heimwee knul? Je bent net een publieke vrouw!!!

 31. Flip de Beer

  M komt vast ook naar 6

 32. Fons

  Open deur! Zit al jarenlang geen creatief talent meer bij RTL. Eerst Habets, nu Sauve. Dat heet van de regen in de drup. Helaas kan John wat betreft zenders bouwen ook heel weinig, dus zal misschien nog best spannend worden. Moet Sauve die prutser van RTL5 wel per direct eruit schoppen. En wie doet nu RTL4? Die moet ook weg. Trouwens…. die Sauve moet ook weg. Sinds vertrek Habets zit RTL in een spiraal naar beneden. Treurig allemaal.

 33. Bart

  @piet Ik beschrijf het gewoon zoals het is.
  Waar blijft jou bijdrage waaraan iedereen kan zien dat jij het wel of zelf beter weet? Daarna pas anderen de maat nemen. Anders mond houden!

 34. Bart

  @mc moderatie Neem ook gelijk even de commentaartjes van Braak mee als je toch bezig bent. Iemand heeft weer diep in het glaasje gekeken. Fijn weekend!

 35. pieter 52

  Niemand weet wat er gaat gebeuren met SBS 6 zoals het nog steeds oficeel heet
  Men heeft hier altijd voor oordelen we moeten gewoon de kijkcijfers van begin oktober maar eens afwachten dan zijn ook de meeste weer thuis !!

 36. pieter 52

  @ ano@niem John kan geen RTLl Nederland kopen omdat hij als eigenaar dan te veel zenders bezit, hij zou dus zenders moeten verkopen

 37. Ernst

  Het probleem met RTL was dat de kijker die sterren zat werd. En die gaan nu naar Talpa..slimme zet van RTL

 38. Piet

  @Ernst: Hahaha “slimme zet van RTL”. Hahahaha. Ga daar eens rondkijken bij RTL en zie wie daar de lakens uitdelen. Een bewust slimme zet zal het niet geweest zijn.

 39. Sjaak

  Romer is een dino van antieke media.
  Televisie gaat een medium in de marge worden met uitzondering van een verdwaald voetbalwedstrijdje.
  De kijkcijfers gaan de komende jaren nog drastischer dalen en na de postbezorging, de kranten de warenhuizen en de winkelketens is ook de staatsomroep en de commerciele media ten dode opgeschreven.

 40. Sunny

  Laurens, de ideale sterfconstructie. Nog 15 jaar en de grijze golf is voorbij

 41. Mike

  Hopelijk ook Talpa ANP Nieuws om 19:00 uur op ZES.

 42. By the way

  Het gaat niet alleen om 6, maar ook om de groei van Veronica waar hard aan gewerkt wordt. Aan de RTL-kant gaat het niet alleen om de druk die gaat ontstaan op de kijkcijfers van 4, maar ook op die van 7. Het is een groter plaatje waarom Talpa een meer geduchte concurrent gaat worden van RTL.

 43. hendrik

  Heineken nee bedankt .

 44. Herrie

  Kijkers zijn niet te koop.

 45. Jacob

  John de Mol is een ezel. Een ezel die zich voor de derde keer aan een steen gaat stoten. Al dat’ ik heb geld, dus ik koop en haal wie ik wil’ pikt het Nederlandse publiek niet. Hebben we ook gezien bij Tien.
  Rtl blijft groter dan Talpa

 46. Mrz

  Tv? Korsakov patienten zijn er gek op… Lekker veel herhalingen… En als het geen herhalingen zijn, dan zijn het talkshows, kwissen en spelprogrammas met dezelfde smoelen die zichzelf herhalen.. En nu ga ik friends kijken…

 47. Boris

  NPO, NPO en dan heeeel lang niets.

 48. Raaf

  Waarom moet de Nederlandse burger de salaris betalen voor deze beroeps engnek ?
  Alsof we nog in de tijd van de roofridders leven.
  Maar Paultje zelf durft het niet te jatten
  Laf tot in de negende graad
  Daar heeft hij de roverheid voor.

  Vandaar mijn voorstel; ontmantel nu toch eens de Staatsmedia waarom moet ik al dat BN tuig financieren ?

 49. Radio fanaat

  Oudewetse manier tv kijken is history. Mensen zitten op hun tablat, smartphone kijken oa youtube, netflix enz. Mensen willen niet meer halve avond besteden aan die ellendige reclame. Vroeger kon je niet anders maar die tijd is geweest. John de mol loopt beetje achter de feiten aan denk ik. Waarom denk je dat npo zo scoort? Juist geen tussendoorse reclames. Mensen willen gewoon ergens voor gaan zitten zonder gestoort te worden en dat kan via npo of netflix.

 50. Raaf

  Drain the swamp !
  En laat Paul Römer voor het eerst in zijn leven een echte baan zoeken.

 51. Henk K.

  Ach, als hij dat wil denken… Hij komt er vanzelf achter dat RTL altijd de grootste, commerciële omroep zal zijn en dat Talpa het enkel voor korte periodes kan winnen. Misschien krijgen ze daar nog eens twee gloriejaren, maar daarna haalt RTL ze toch weer in.

 52. pieter 52

  @ radiofanaat Ja hoor we gaan onze dure schermen weg doen , en kijken op een miniscul beeldscherpje, en bij de M markt zekerover 5 jaar geen beeldscherm meer te koop?
  Neem van mij aan dat het tv kijken zoals we dat al jaren doen nooit zal verdwijnen !
  daar zijn al veel experts op dit gebied het over eens! Straks op de IBC zal blijken of
  streamming/ onbemand diensten in de lift zit , of juist stagneert zoals er nu al tekenen zijn , en wat er weer nieuw is op het gebied van tv studio`s
  netflix en dergelijke is een hype, net zoals you tube, maar eens is men dat ook zat
  je kunt je tijd niet vergooien met alleen filmpies kijken
  dan stomp men helemaal af !

 53. Raaf

  Niet met U eens Henk

  Mijn inschatting is dat RTL binnen nu en 3 jaar verdwenen zal zijn.
  Een verliesgevende onderneming dat (terecht) intens gehaat wordt door vrijwel geheel Nederland vanwege hun hetze tegen Nlse tradities (zie bv. hun ongebreidelde virulente haat jegens een onschuldige traditie als Zwarte Piet of hun radicaal linkse weg-met-ons policor actualiteitenprogramma’s/late night shows) is gedoemd om te beschimpt ten onder te gaan.
  RTL boort dezelfde markt aan als de moreel failliete Orwelliaanse Staatsmedia.
  Dat zal hun dood betekenen
  Want de Staatsmedia kan alleen boven water blijven middels geld geroofd van ouderen, zieken, schoolgaande kinderen et cetera
  RTL heeft die luxe niet
  (en de markt kent maar zo’n pak ‘m beet 2 miljoen gutmenschen)
  (al zou het me niet verbazen wanneer onze corrupte regering binnenkort ook de RTL organisatie gaat subsidiëren aangezien ze al jaren part of the swamp vormen)

  RTL is veruit het onnozelste gansje van de klas.
  De propagandisten van de NPO liegen, doofpotten en manipuleren en krijgen ervoor betaald.
  De moreel failliete RTL clowns doen het ‘gratis’ en voor ‘niets’

  Mij principe luidt;
  Wanneer een product via reclame wordt bejubeld bij RTL zal het in huishouden Raaf geen ingang vinden.
  RTL zendt dus letterlijk anti-reclame uit.

  Wanneer het o zo ‘deugende’ RTL en hun enggeestig gelijkgeschakeld ideologisch tweelingbroertje NPO te grave wordt gedragen lijkt me een nationale feestdag op zijn plaats.

 54. Biggy

  Raaf is er een van de club “Iedereen om mijn heen denkt zo, dus vrijwel geheel Nederland ook”. Toppunt van domheid. Zeker nog nooit gehoord van de uitdrukking “soort zoekt soort”.

 55. Sandertje

  6 met Irene Moors klinkt al als een grote flop. Heeft die vrouw ooit een programma gehad dat goed scoorde.

 56. Raaf

  Beste Biggy,

  Ik kom uit een Nimwegen GL nest dus vrees niet.
  Echter
  En dat doet me vreugd
  Zelfs bij mijn radicale vrindjes en vriendinnetjes begint het te dagen dat de 110% 24/7 desinformatie vanuit de Staatsmedia niet zaligmakend is.
  Als voorbeeld haal ik meestal de massaverkrachtingen door islamitische bendes aan die honderdduizenden slachtoffers maken in Europese steden.
  Tot voor kort wisten ze daar niets van.
  Want de propagandisten van de Staatsmedia zwijgen daarover.
  Want de ambtenaren van de Staatsmedia zijn mededaders.
  Vandaar dat de 8 uur Ich Habe Ess Nicht Gewusst-journaal nog steeds zo goed scoort.
  Het is een keuze om een struisvogel en schaap te zijn.
  Ik ben uw nederige dienaar om U op die keuze te wijzen.

 57. pieter 52

  @ Henk K `Het bedrijf RTL NEDERLAND is kleiner dan Talpa , ook wat de omzetten per jaar betreft RTL komt AMPER boven de 860.000 euro en Talpa bijna anderhalf miljard ! dus waar praat je over. en als je blijft geloven dat RTL weer de grootste Comm zender gaat worden in kijkcijfers, dan ga ik wel gedeeltelijk met je mee
  al hoewel… dat ik wel voor SBS betere cijfers verwacht door de nieuwsschierigheid van de kijker , Maar op dit ogenblik is het koffie dik kijken, na alle vakanties kan je pas een conclusie trekken!als het winterseizoen begint !!

 58. Omdat ik het zeg.

  @@John van Daalen
  Fri 03 Aug 2018 om 18:09

  Een goeie tip voor jou,…kijk eens in de spiegel, dan zie je de aller grootste tokkie van Nederland.

 59. Hallo dan

  Haha 😂 hij kan zich nog groot vergissen. Denk dat Rtl dadelijk nog beter gaat worden. Talpa maakt veel bagger programma’s.

 60. anonymous

  Nee, denk het niet.
  SSS blijft campingzender, hoeveel geld er ook wordt ingepompt

 61. Deadly Viper

  RTL Nederland 24,5%
  SBS Groep 12,6%

 62. Floddero Flunk

  Fijn zeg. Ik had rtl en sbs zenders al heel lang geleden uit mijn zaplijst gehaald, dus het zal mij aan mijn fijne strakke reet roesten. Eens camping tv, altijd camping tv :D

 63. Karel

  Denk eerder dat RTL gaat dalen, dan dat SBS echt met dubbele cijfers gaat groeien. Relatief gezien gaat SBS dan beter presteren tov RTL, maar geld levert dat niet op. Nee, John de Mol is RTL aan het uitroken en zal tzt de NLse tak overnemen en samen wel een winstgevend geheel hebben. Anders kan ik het niet verklaren.

 64. kampie

  Steve 
  Fri 03 Aug 2018 om 19:43

  SBS heeft geen Videoland propositie…

  ——–

  Videoland was niks is niks en wordt nooit wat.

 65. kampie

  Steve 
  Fri 03 Aug 2018 om 19:43

  SBS heeft geen Videoland propositie…

  ——–

  Videoland was niks is niks en wordt nooit wat..

 66. Raaf

  Onderzoek !!!

  We kunnen turven

  Wie van de lezers van de mediacourant kent iemand die ooit centjes heeft overgemaakt naar Videoland.

  Laat ik het openingssalvo afvuren; ik ken welgeteld niemand die ooit ook maar 1 dor centje heeft overgemaakt, zero, rien, dada.
  0
  Nul
  Niemand.

 67. freek

  Geld is handig maar geen garantie voor een succesvolle tv-zender.
  John de Mol heeft het al eerder geprobeerd met Sport 7, Talpa etc. Hoewel de zenders steeds na een tijdje stopte werd John er altijd weer financieel beter van.

  Gaat het nu wel lukken?
  lastig, ik ben heel blij dat we een groot, deels Nederlands mediabedrijf hebben. Het is misschien nu wel moeilijker dan ooit om een zender opnieuw op te zetten en succesvol te krijgen.

  Ik hoop dat het ergens toch lukt. Omdat het een nieuwe impuls aan het medalandschap kan geven.
  Een ding is duidelijk, John de Mol zet alles in voor zijn grote wens. Een ‘eigen’ zender.

 68. freek

  En als het gaat zoals het nu lijkt te gaan. Kan hij straks voor een prikkie Videoland overnemen en verbeteren.

 69. echtwaar

  Tja, SBS groter dan een totaal instortend RTL, dat is niet zo moeilijk te voorspellen !

 70. Wyatt

  SBS is al jaren aan het instorten en zogenaamd moet John de Mol het redden ja want TIEN was zo’n succes.

 71. M.B.

  Deze man is blijkbaar niet op de hoogte dat lineair tv kijken aan het afnemen is. Voornamelijk de oudere kijkers zijn honkvast en zullen dus alleen naar NPO kijken. De rest kijkt on demand of heeft iets beters te doen!

 72. Willie vh

  En wat presentators betreft,ze trekken zo een blik volendammers los,alsof je die niet genoeg ziet.

 73. Ernst vh

  Waarom moet sbs 6 Opeens blauw? Sbs is toch roze?

 74. Henk K.

  @Pieter 529:31 “`Het bedrijf RTL NEDERLAND is kleiner dan Talpa , ook wat de omzetten per jaar betreft RTL komt AMPER boven de 860.000 euro en Talpa bijna anderhalf miljard ! dus waar praat je over.”.

  Natuurlijk is Talpa als bedrijf groter dan RTL Nederland… Talpa heeft radiostations, het ANP, een (deel van) een groot productiehuis… Maar denk je nou echt dat Talpa maar verdient als je alle werkzaamheden gelijktrekt? Nog niet misschien.

 75. Henk K.

  @Raaf 10:41, Ik ken zo’n 20 mensen met een Videoland abonnement. In mijn vriendenkring bedoel ik dan. Als ik collega’s en kenissen ga meetellen kan het aantal een stuk hoger uitkomen.

 76. Raaf

  Beste Henk K.

  Ik geloof dat U in deze een onwaarheid predikt en mij voor het lapje probeert te houden weshalve ik het buitengemeen moeilijk vind om u te geloven.

  De onwaarheid spreken zit daarentegen niet in mijn DNA en ik herhaal; ik ken niemand in mijn familie/vriendenkring(en) die bij Videoland zit.
  He-le-maal niemand
  (er zit wel een hele rits bij Netflix)
  Maar
  Ik sluit niks uit.

  Dus hebt u de cijfers paraat ?

 77. Henk K.

  @Raaf, welke cijfers? Zoals ik zeg ken ik best wat mensen met een Videoland abonnement. Dat wil niet zeggen dat ik de jaarcijfers heb…

 78. Raaf

  Betse Henk K.

  Ik heb even gegoogled
  Volgens een RTL site heeft Videoland 400.000 leden.
  Ik moet eerlijk toegegeven; dat valt me niet tegen.
  Met die cijfers alleen sta je steevast in de top 15.
  Uw uitspraak dat U talrijke mensen kent die Videoland bezitten wordt meer plausibel.

 79. TopofFlop

  RTL heeft veel abonnees op Videoland. Talpa heeft nog niets.

 80. BRAAK

  Paultje, je vader draait zich om in zijn graf om jou, je bent een onderkruipsel.

 81. Joehoe

  Als Johnny doorpakt, gaat hij de eerste slagen winnnen van RTL. Het is chaos binnen RTL na de reorganisatie. Bovenin de organisatie weten ze het gewoon niet, Sauve inclusief. Habets was tenminste een sterke strateeg. Videoland groeit, maar blijft nog verliesgevend. En zodra Disney een eigen video platform lanceert, is het over en sluiten.

 82. Hans

  Beste mensen, John de Mol heeft al een eigen tv zender. Hij heeft er zelfs vier, middels Talpa TV voorheen SBS Broadcasting. Dus we kunnen ophouden met deze discussie, want meneer de mol heeft het namelijk al. Hij is dus al geslaagd, feit. Draaien de zenders en hun inkomsten nu optimaal? Nee, dat denk ik niet.

  En dat marktaandeel niet altijd iets hoeft te zeggen beschrijf ik hieronder.

  SBS Nederland heeft in het verleden ervoor gekozen om met beperkte middelen en een handjevol presentatoren een bedrijf op te bouwen. Wat zeer succesvol was. Men heeft namelijk een lange periode (rond 1999-2005) zelfs meer winst geboekt dan RTL dat deed. En dat terwijl RTL een veel groter marktaandeel had. SBS heeft er in het verleden dus bewust voor gekozen om meer voor winst te gaan dan enkel en alleen voor het hoogste marktaandeel.

  En de reden dat het met SBS zo slecht is verlopen komt o.a. hier door.

  In 2005 werd SBS overgenomen door investeringsmaatschappij KKR en later in 2007 doorverkocht aan het Duitse ProSiebenSat.1. In die periode schroefde men de budgetten in Nederland steeds verder terug voor tv producties. Dit was ook de reden van de slechte programma’s die na die op tv verschenen. Men moest het telkens weer met minder doen. Wat resulteerde in minder reclame inkomsten, minder winst etc. Toen dit niet meer te redden was is het in 2011 verkocht aan Sanoma/Talpa. En zie zo’n zendergroep dan maar weer vlot te trekken. Dat is een enorm langdurig en kostbaar proces.

  Dit is wat veel mensen vergeten, omdat degene die hier reageren het verleden en de achtergronden ervan niet goed kennen.

 83. Henk

  Zes mag eerst weleens wat doen aan dat nieuwe overdreven grote logo in beeld. Veel te fel en te groot en te ver uit de hoek.
  Zeer storend

 84. Bart

  @Hans Zeer goede analyse

 85. BRAAK

  Ben het met je conclusie eens Hans

 86. SOLANGE

  Wordt niks SBS in de toekomst zelfde koppen van RTL zelfde bagger TV….

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.