Paul de Leeuw: ‘Ik werd een moetje bij BNNVARA’

Paul de Leeuw heeft gekozen voor een overstap naar RTL, omdat hij zich niet meer thuis voelde bij BNNVARA. De omroep begon hem als een moetje te zien. Dat vertelt de presentator in Volkskrant Magazine. De Leeuw weet nog hij een format voor een nieuwe show ging pitchen, maar de omroepleiding meedeelde er ‘geen cent’ in te investeren. “Nou, lekker bemoedigend. Ik kreeg het gevoel: wat doen we met ons Paultje deze zomer? Mag-ie op ponykamp of niet?“, aldus de tv-ster.

Een pilot van een comedy kreeg De Leeuw er wél doorheen, maar dan wel via de omroepleiding en niet via de dramabaas. Die baas praatte haar mond voorbij en zei tegen een collega dat ze de opdracht goed móest keuren. “Een moetje. Toen dacht ik: nu gaat het mis, kut-kut.”

Met de huidige omroepleiding heeft De Leeuw helemaal niets. “Iedereen is zoekende. Het wordt daar bemand door mensen die net zo oud zijn als ik en die ook niet weten hoe het moet.

Een afscheid hoefde hij niet. “Ik wist ook helemaal niet van wie ik afscheid moest nemen. De club van vroeger is er niet meer, de meesten zijn weg.”

De aanleiding om in gesprek te gaan met RTL waren de gesprekken van NPO’s tv-baas Frans Klein met RTL, aldus De Leeuw.

RTL heeft hem nu gevraagd een Mooi Weer De Leeuw-achtige show te gaan maken. “Dat kon financieel niet meer bij BNNVara. Dus heb ik RTL gevraagd: is er geld voor? ‘Ja, er is geld voor.’ Dat zegt nog niet alles: je moet wel een goed idee hebben.”

Het Volkskrant-interview met Paul de Leeuw kunt u lezen via Blendle.

Foto: BNNVARA, Olivier Thijssen

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen