Parool, NRC en Telegraaf positief over Nadia Moussaid

Nadia Moussaid wordt niet alleen op sociale media geprezen om de manier waarop ze Eva Jinek vervangt op de late avond van NPO 1, maar ook de kranten zijn wel over haar te spreken. Dat blijkt uit een rondgang door de kiosk. Zelfs De Telegraaf vindt dat Moussaid het goed doet, ondanks dat ze volgens de PVV een ‘linkse activiste‘ is. Rob Goossens van de krant was direct te spreken over Laat op Eén. “Ik denk ook dat we heel goed kunnen zien dat het team van Jinek hier achter zit.”

Het programma stond gelijk, aldus Goossens. “Het ging zo soepel van start; dat kan echt alleen als je met een ingespeeld team werkt dat precies weet wie je moet uitnodigen en wie je als eerst aan het woord laat.”

Hij prijst de presentatrice. “Nadia Moussaid kwam op een gespreid bedje terecht, maar niettemin moest ik wel even met mijn ogen knipperen: niet alleen omdat ze een prachtige vrouw is, maar ook omdat ze daar ging zitten alsof ze het al jaren deed. Op zich klopt dat ook – ze heeft al ervaring met talkshows – maar je moet er toch maar gaan zitten om elf uur ’s avonds.”

Het is ook een compliment naar de NPO dat ze zo iemand in de coulissen hebben klaarstaan. Wat dat betreft zou je hopen dat ook Jeroen Pauw een keer zwanger wordt.”

NRC en Parool

Het NRC en Parool zijn eveneens enthousiast. Volgens NRC is Moussaid ‘een waardige vervanger van Eva Jinek’. Dat bleek volgens de krant al bij de eerste aflevering. “Aanvankelijk maakte Moussaid een wat gehaaste indruk, maar naarmate de avond vorderde nam ze steeds kalmer de leiding. Ze zal zich nog tot een waardige vervanger van Jinek ontpoppen.”

Het Parool denkt daar hetzelfde over. “Vooralsnog is Moussaid een uitstekende vervanger. Ze liet haar gasten uitpraten zonder de touwtjes uit handen te geven en kwam ontspannen, ­vrolijk en zelfverzekerd over. ‘De hele maand augustus zult u het met mij moeten doen,’ zei Moussaid voor aanvang. Het is echt niet nodig om te doen alsof dat een straf is.

Alleen die titel, hè. Die had gewoon Moussaid moeten zijn.”

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen