‘Ouders Margriet van der Linden mijden haar talkshow’

De ouders van Margriet van der Linden kijken niet naar haar talkshow M, omdat ze het te pijnlijk vinden om hun dochter alleen via het scherm in hun huiskamer te zien. Dat vertelt een anoniem familielid in weekblad Story. Van der Linden heeft gebroken met haar strenggelovige ouders, omdat zij er moeite mee hebben dat zij lesbisch is. “Ik weet dat haar ouders meerdere malen contact met Margriet hebben proberen te zoeken, maar dat ze daar stelselmatig niet op reageert“, zegt het lid.

Het verdriet bij haar ouders is zo enorm dat ze M mijden. “Haar ouders hebben veel verdriet van de situatie. Ze zijn bijna tachtig. Het is natuurlijk heel pijnlijk om je dochter alleen op een tv-scherm te kunnen zien en behandeld te worden alsof je dood bent.

Het lijkt nooit meer goed te maken. “Ja, ja… Je hebt te maken met mensen die gevoelens hebben voor iemand van hetzelfde geslacht. De bijbel spreekt daar heel duidelijk over. Maar dat wil niet zeggen dat ze de mens met die gevoelens afstoten.”

Het familielid verdedigt de ouders. “Je kunt ook niet van christenen verwachten dat ze dat bijbels gezien goedkeuren.

Margriet van der Linden wilde geen commentaar geven, schrijft de Story. Het artikel over deze familiekwestie kunt u lezen in het showblad, via Blendle.

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen