NPO wil EenVandaag nog steeds vervangen door soap

NPO’s tv-baas Frans Klein denkt er nog steeds serieus over om EenVandaag te verhuizen naar NPO 2, zodat NPO 1 een soapserie kan gaan uitzenden. Dat zegt hij vandaag in de Volkskrant. Het lijkt echt te gaan gebeuren. “We hebben nog geen besluit genomen, maar dit is de leidende gedachte. Het zou een versterking zijn van NPO2, in de vooravond. Tegelijk kunnen we op NPO1 ander publiek bereiken, bijvoorbeeld met dagelijks drama. Geen soapserie, zoals eerder is beweerd.

Klein vindt niets mis met een soap. “Het stoort me dat bepaalde journalisten met dédain spreken over drama. Het is dé manier om eigentijdse verhalen te vertellen.”

Netflix bewijst dat drama relevant kan zijn, aldus Klein. “Hele generaties kijkers hebben zich opgesloten in de wereld van Netflix. Om die te bereiken, moet je op andere manieren verhalen vertellen dan met gesprekken aan een studiotafel.”

Kijk naar de serie House of Cards, over machinaties in de Amerikaanse politiek. Via Nieuwsuur zouden nooit zoveel mensen daarmee in aanraking zijn gekomen.

Het interview met Frans Klein kunt u lezen in de Volkskrant.

Lees ook: NPO 1 vindt soap net zo actueel als EenVandaag (5 juni)

Foto: AVROTROS

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen