Nieuwsuur: ‘Tv-kijker is Maarten van Rossem strontzat’

Maarten van Rossem is er op een vrij lelijke manier uitgeknikkerd bij Nieuwsuur. De baas van dat programma, Joost Oranje, gaf hem te kennen dat de kijker hem ‘strontzat’ is. Dat vertelt de norse tv-ster in de Weekend. Van Rossem is sinds enige tijd niet meer welkom bij Pauw en bij Nieuwsuur, waar hij regelmatig te gast was als Amerikadeskundige. “De reden waarom ze mij niet meer als gast willen had niet alleen te maken met mijn jurywerkzaamheden voor De Slimste Mens.

Volgens Joost Oranje, de eindredacteur van Nieuwsuur, was er nog een goede reden waarom hem de wacht werd aangezegd. “Ze hadden onderzoek naar me gedaan en daaruit was gebleken dat de kijkers me een oude sombere man vonden die ze liever niet meer op televisie zagen. Oranje zei zelfs dat de kijkers me strontzat waren.”

Van Rossem gelooft er niets van. “Hoe krijg je het verzonnen. Ik zit inmiddels al zes jaar op de stoel in De Slimste Mens, daar is de redactie nog niet gebleken dat de kijkers mij liever zien vertrekken. Zelf heb ik ook niet de indruk dat het tijd is om op te stappen, want mijn voorstellingen in het land zijn drukker dan ooit tevoren.”

Het is volgens hem gewoon een leeftijdskwestie. “Ja, maar dat zeggen ze niet graag hardop, omdat ze daar geen vrienden mee maken. Ik denk dat ze daarom maar met dat zogenaamde kijkersonderzoek op de proppen kwamen. Allemaal verzinsels.”

De kijkcijfers van zijn tv-programma’s zijn altijd bovengemiddeld hoog, benadrukt Van Rossem. “Ik zou me dan ook, als ik verantwoordelijk was voor een programma als Nieuwsuur of Pauw, meer bezighouden met de vraag waarom de kijkcijfers bij hen zo dramatisch slecht zijn.”

Dat lijkt me relevanter dan dat ze zich bezighouden met het de laan uitsturen van mensen die voor een fles slechte wijn of een lelijke paraplu hun kennis komen delen.”

Foto: NOS/NTR

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen