MAX staakt tv-registratie bloemencorso: ‘Geen geld’

Omroep MAX zou de komende maand drie bloemencorso’s uitzenden op NPO 2: die van Rijnsburg op 18 augustus, die van St. Jansklooster op 25 augustus en die van Zundert op 8 september. Maar die van St. Jansklooster komt nu te vervallen. Omroepbaas Jan Slagter wil de registraties namelijk niet langer geheel uit eigen zak betalen en eiste van organisator Oranjevereniging 15.000 van de 35.000 euro. “Voorheen betaalden we het volledig uit eigen zak, maar dat kan niet meer“, zegt hij.

In voorgaande jaren betaalde Slagter de registraties nog zelf, maar vanwege bezuinigingen kan hij niet langer het volledige bedrag ophoesten. In het AD: “Luister, ik moet de tent draaiende houden. Meebetalen was hier part of the deal.

De Oranjevereniging is het niet gelukt om 15.000 euro op te hoesten: “We mochten geen sponsoring en reclame laten zien, anders hadden we het geld allang bij elkaar gehad.

Iedereen in St. Jansklooster is super teleurgesteld. ‘Omroep MAX stelt dorp teleur dat geen geld heeft voor tv-show’, kopt De Telegraaf.

De krant wijst op het megasalaris van Slagter: “Slagter verdient zelf 219.000 euro per jaar, het vijftienvoudige van de bijdrage die hij van de Oranjevereniging van het dorp vraagt.

Flauw, vindt NPO Radio 2-dj Wouter van der Goes. “De hetze van deze krant tegen NPO (en nu Jan Slagter) begint gênant (en doorzichtig) te worden. Het is nooit goed“, twittert hij.

Foto: MAX

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen