Maurice Wijnen vindt ESF in Jeruzalem geen goed idee

Maurice Wijnen denkt dat Israël het Eurovisie Songfestival beter niet kan organiseren in Jeruzalem. Als landen daardoor afhaken, schaadt dat het feest. Dat heeft de showkenner gezegd in Shownieuws. De Israëlische regering ziet het liedjesfestijn graag georganiseerd in Jeruzalem, maar IJsland, Ierland en Zweden zouden dat te controversieel vinden. De Israëlische publieke omroep zou willen buigen voor die kritiek uit die landen door het tv-evenement te organiseren in Tel Aviv.

Wijnen denkt dat Tel Aviv een betere keuze is. “Jeruzalem is de politiek meest beladen plek waar het zou kunnen plaatsvinden. Inhoudelijk zou het een enorme ramp zijn als uitgerekend IJsland, Ierland en Zweden niet meedoen.”

Ierland en Zweden zijn de succesvolste landen uit de Eurovisie-geschiedenis, aldus Wijnen. “Ze hebben ook het vaakst gewonnen als je het allemaal optelt. Het zijn ook landen die de juiste fans meesturen en echt het Songfestival ademenen, leven en ervan houden. Als die allemaal niet komen…”

Je hebt in Zweden ook een wekenlange voorronde op tv. Als dat allemaal wegvalt, haalt het een hele hoop glamour en shine van dat hele evenement af. Dat zou gewoon ongelooflijk jammer zijn.

Er is wat commotie over het Eurovisie Songfestival in Israël, omdat de organisatie de 12 miljoen euro borg nog niet heeft overgemaakt aan de EBU. De deadline is vandaag.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen