Matthijs wil niet kiezen tussen Margriet en Linda

Matthijs van Nieuwkerk geeft zelden interviews, maar vanwege de start van zijn nieuwe boekenprogramma Moby Dick geeft hij er vandaag eentje aan de Volkskrant. Er worden hem het hele interview lang dilemma’s voorgelegd, waarbij hij bijvoorbeeld moet kiezen tussen twee schrijvers of twee boeken. Als hij aan het eind echter gevraagd wordt om te kiezen tussen de Margriet of de Linda, krijgt de interviewer wel een heel merkwaardig antwoord voor zijn kiezen.

Van Nieuwkerk wil geen keuze maken. “Wat ik ook zeg, de kwoot begint aan een luidruchtige en lange mars op sociale media en als ik pech heb, word ik straks uitgenodigd voor zeven appgroepjes voor nazorg en exegese, of ik wel heb bedoeld wat er stond of misschien precies het omgekeerde. Ik doe aan geen enkel sociaal medium, rust is het enige dat mij kan redden.

Er staat niet veel nieuwswaardigs in het interview. Wel laat hij zich nog uit over de kritiek die er was op het boekenpanel in De Wereld Draait Door. “Ik heb met stijgende verbazing gezien hoe het eraan toegaat in ons kleine boekenland.

Toen al snel bleek dat de invloed van dit boekenpanel op de boekenverkoop echt reusachtig was, begon het gemor: het boekenpanel vond verdomme de verkeerde boeken goed! En ze zeiden soms dat ze een boek ‘mooi’ vonden, was dat niet wat al te eenvoudig? Jeetje mina zeg; ontspan, cheer up en laat duizend bloemen bloeien.

Het is overigens lang niet het merkwaardigste interview dat Van Nieuwkerk ooit heeft gegeven. In september gaf hij een interview aan Volkskrant Magazine via 14 sms’jes en 45-emails. Het leverde een vaag interview op, dat van gekke uitspraken aan elkaar hing.

Het Volkskrant-interview met Matthijs van Nieuwkerk kunt u lezen via Blendle.

Foto: BNNVARA, Annemieke van der Togt

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen