Mark van der Molen smeekt: ‘Geef 3FM weer een kans’

Mark van der Molen hoopt van harte dat er een einde komt aan de vrije val van de luistercijfers van zijn radiozender NPO 3FM. Hij roept mensen op om het weer een kans te geven. Dat is te lezen op Twitter. 3FM staat aan de vooravond van een vernieuwing. De oplettende luisteraar heeft dat al een beetje kunnen horen, aldus Van der Molen, die een radioshow doet met Rámon Verkoeijen. “De laatste dagen is er al toffere, alternatievere en vooral meer onderscheidende muziek op de zender.

Het oude 3FM is er gewoon niet meer, aldus Van der Molen. “Even over 3FM. Een station waar ik al sinds 1994 naar luister. De Mega Top 50 thuis tapen, Villa 65, Club Lek, Leuk Is Anders, De Steen En Been Show, De Heideroosjes op Pinkpop ’00. Dat was toen. En dat komt ook nooit meer terug. Desalniettemin blijf ik een sentimentele lul.

Het nieuwe 3FM belooft echter veel goeds, zegt hij. “Nu mag ik er werken en is er de laatste twee jaar genoeg gezegd over hoe het met 3FM gaat. Des te moeilijker vind ik het om op m’n lip te bijten als ik hele toffe plannen zie.

Volgens hem wordt het geweldig. “Vanaf volgende week Sander Hoogendoorn in de ochtend, Frank van der Lende in de avond, Eva Koreman bij 3voor12, maar vooral muziek over de gehele linie en programmering die 3FM eindelijk weer het alternatief op de rest gaat maken. Muziek die je nergens anders hoort en bij ons DNA past.

Ik ga niet te hoog van de toren blazen (te laat lol) maar ik hoop dat de luisteraars die 3FM om welke reden dan ook vaarwel hebben gezegd het weer een kans geven. Want echt, het wordt fakking vet.

Foto: NPO 3FM, Michel Schnater

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen