Johnny de Mol vreesde ontvoering, bleek schildersbusje

Met een miljardair als vader is Johnny de Mol een interessante prooi voor ontvoerders en in 2003 bleek hij echt een doelwit, maar toch is hij daar nu niet echt bang meer voor. Dat vertelde hij maandagavond in Linda’s Zomerweek. Eén keer dacht De Mol dat hij zou worden ontvoerd. “Ja, één keer, toen ik naar buiten liep en er een wit busje stopte. Uiteindelijk stapten er vier schilders uit. Toen dacht ik wel: oké, ga je nu achter elke boom kijken of er iets zit of ga je door met je leven?

De Mol heeft het risico ingecalculeerd. “In je achterhoofd weet je dat de kans bestaat en gelukkig blijft dat op de achtergrond. Het is niet iets waar je mee opstaat, gelukkig.”

Heeft hij wel eens gewild dat de familie De Mol niet zo rijk was, zodat hij zich niet druk hoefde te maken om ontvoering? “Nee, zeker niet. Er is een voordeel en nadeel. Ik kom uit een waanzinnig gezin en heb een prachtig leven. Natuurlijk is het een enorm nadeel, maar het zorgt er ook voor dat je er adequaat op kunt reageren. Het is jammer dat het allemaal moet, beveiliging en dat soort dingen, maar ik ben eraan gewend en het beheerst gelukkig niet mijn leven.”

Tot slot gaf De Mol ook nog aan dat de enige reden van zijn overstap van RTL naar SBS zijn vader John de Mol is, de eigenaar van SBS. “Anders was ik bij RTL gebleven, ja. Alle voorwaarden waren een beetje hetzelfde. Ik ben RTL heel dankbaar. Bij SBS kan hetzelfde, maar zit ik toch in de hoek van de familie.”

Foto: RTL

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen