Jeroen van Inkel radioduo met prinses Laurentien

Jeroen van Inkel krijgt koninklijk bezoek op NPO Radio 5. Hij maakt zijn show in de ochtendspits volgende week maandag voor één keer met prinses Laurentien. Luisteraars moeten daardoor drie uur lang gezever over alfabetisering aanhoren. Dat blijkt uit een persbericht van omroep MAX. Laurentien verschijnt af en toe in programma’s op radio en televisie, maar alleen als ze aandacht krijgt voor de Stichting Lezen & Schrijven. Een bloedsaai onderwerp, maar het is wel een prinses.

Jeroen van Inkel heeft dan ook veel zin in de samenwerking. “Ik heb zelf een aantal boeken geschreven en weet hoe lastig taal soms kan zijn. Daarom draag ik Stichting Lezen & Schrijven en haar activiteiten, waar prinses Laurentien van Oranje oprichter van is, een warm hart toe. Haar energie en bevlogenheid die in het MAX-programma ‘Eindredactie’ naar voren kwamen, inspireerde mij om haar hiervoor te vragen.”

En prinses Laurentien zegt in het persbericht: “Toen Jeroen van Inkel voorstelde om samen zijn programma te presenteren was ik direct enthousiast. Want grote moeite hebben met lezen, schrijven en/of rekenen zorgt in het dagelijks leven voor meer obstakels dan je denkt.”

Radio is een geweldig medium om veel mensen te bereiken over dit onderwerp. Ik proefde zijn oprechte wens om het belang van lezen en schrijven onder de aandacht te brengen.”

Je Dag Is Goed is ook volgende week maandag van 7.00 tot 10.00 uur op zender bij NPO Radio 5.

Foto: MAX

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen