Jelle Brandt Corstius opnieuw aangeklaagd voor smaad

Het stuk dat Jelle Brandt Corstius schreef nadat het OM vorige maand besloot om de aanklachten die hij en Gijs van Dam tegen elkaar indienden te seponeren, is aanleiding voor Van Dam om de VPRO-ster opnieuw aan te klagen. Dat onthult zijn advocaat Peter Plasman vandaag in Trouw. Ondanks dat het OM niet genoeg reden zag om Van Dam te vervolgen voor orale verkrachting, bleef Corstius hem een verkrachter noemen én vergeleek hij hem met Harvey Weinstein en Bill Cosby.

Critici vonden dat al dom van Brandt Corstius, omdat hij daarmee aanleiding geeft tot een nieuwe aanklacht tot smaad en laster. En dat gaat nu inderdaad gebeuren, aldus Plasman.

Plasman is ‘not amused’ over deze column van de VPRO-presentator. “In zijn persverklaring van 19 juli 2018 doet Brandt Corstius er nog een schepje bovenop door Gijs van Dam in één adem te noemen met de beweerde serieverkrachters Weinstein en Cosby, door te beweren dat Van Dam leiding gaf aan vijftig mensen – niet waar – en door ook nog maar eens achterwege te laten dat ze ongeveer even oud waren toen deze eenmalige, onfortuinlijke ontmoeting zestien jaar geleden plaatsvond.”

Hij vervolgt in Trouw: “Dat is, als je het mij vraagt, één grote, valse getuigenis. Alweer. We hebben inmiddels een nieuwe aanklacht wegens smaad bij de officier van justitie ingediend.”

Brandt Corstius beweert dat hij Van Dam oraal moest bevredigen toen ze allebei jonge twintigers waren en voor Barend & Van Dorp werkten. “Brandt Corstius heeft tegenover de politie verklaard dat hij wel gedrogeerd móet zijn geweest omdat hij zich anders nooit zo comfortabel kon hebben gevoeld in een bizarre situatie waaraan hij zich niet kon onttrekken. Met andere woorden: hij heeft niks van die drogering gemerkt!

Van Dam heeft het seksueel contact met Brandt Corstius nooit ontkend, maar ontkent ten stelligste dat er sprake was van verkrachting. Inmiddels zijn er veel mensen die niets geloven van het verhaal van Brandt Corstius, maar toch blijft Van Dam last houden van deze ernstige beschuldiging.

Foto: VPRO

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen