Jan Smit: ‘Gek dat ik rijker ben dan mijn vader’

Zanger Jan Smit, één van de sterren van AVROTROS, vindt het feit dat hij rijker is dan zijn vader best gek. Wel is iedereen nu gewend aan dat gegeven. Dat vertelt hij in gesprek met de Privé. Smit deelt zijn rijkdom met zijn doodgewone vissersfamilie. “In Volendam heb ik ook een sloep en net als met het huis in Spanje, mag iedereen er gebruik van maken. We hadden een groepsapp met de familie waarin ik gelijk plaatste: Wie zin heeft, de sleutel ligt klaar en de auto staat op het vliegveld.

Dat hij miljonair is, is inmiddels gewoon voor zijn familie. “Na 22 jaar zijn mijn ouders er wel aan gewend dat ik meer verdien dan zij. Natuurlijk is dat gek, dat je meer geld hebt dan je vader, die een stuk ouder is, maar ze weten ook dat het me niet is komen aanwaaien.”

Zijn ouders zijn er oké mee. “Misschien was dat in het begin raar, maar nu zijn ze daar aan gewend. Toen ik nog jong was en een groot huis kocht, was dat misschien meer dat ze even moesten slikken.”

Jarenlang werkte de vader van Smit voor zijn zoon, maar die ontsloeg hij. “Dat was in het begin even moeilijk. Het besluit was niet makkelijk, voor hen ook niet. Achteraf was het voor iedereen het beste. Alles valt nu veel beter op z’n plek. Deze stap was in ieders belang.

Een groot interview met Jan Smit kunt u lezen in weekblad Privé, via Blendle.

Foto: Nico Kroon

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen