Humberto denkt tóch dat Stax rol speelde bij ondergang

Humberto Tan denkt tóch dat zijn affaire met Dionne Stax een rol heeft gespeeld in de ondergang van zijn talkshow RTL Late Night. Dat laat hij vandaag blijken in NRC Handelsblad. Tan verloor begin vorig jaar massaal de gunfactor van het publiek, omdat hij zijn gezin bedroog voor een jonge journaallezeres. En dat terwijl hij voor een familiezender werkt. Toch stelde de presentator lange tijd dat zijn dalende kijkcijfers hier niets mee te maken hebben gehad. Nu denkt hij daar anders over.

Gevraagd naar waar het mis ging met RTL Late Night, antwoordt Tan: “Concurrentie van internet, ontwikkeling bij Jinek en Pauw, verzadiging van het programma, reuring in mijn privéleven.

Met ‘reuring in mijn privéleven’ doelt hij uiteraard op de onthulling van weekblad Privé dat hij niet alleen zijn vrouw Ineke uitkleedde, maar ook de veel jongere Stax.

De inhoudelijke kritiek op RTL Late Night was echter ook fors. Daar herkent Tan zich echter niet in. “Mensen zeggen dat ik niet kritisch ben. Maar mijn doelstelling is altijd geweest om informatie te halen, en niet om te scoren. Ik zeg altijd: welke vraag heb ik dan gemist?

En: “Ze zeggen dat het programma te licht zou zijn. Maar het ging vaak genoeg over leven of dood, dat noem ik niet licht. En voor een deel waren er misschien te veel RTL-gasten, maar bij de NPO worden ook NPO-mensen uitgenodigd. Dat is alleen diverser.

Inmiddels kijkt Tan met weemoed terug op zijn succesjaren. “Dit is de slechtste periode in mijn 25-jarige televisiecarrière. Er is veel prestigeverlies, veel pijn. Een les in nederigheid. Het gevoel dat ik anders gedaan had kunnen hebben – dat knaagt.

Het NRC-interview met Humberto Tan kunt u hier lezen.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen