Hélène Hendriks blufte tegen John de Mol

Hélène Hendriks heeft gebluft tegen John de Mol toen ze met hem onderhandelde over een contract bij zijn tv-zender Veronica, waar ze nu de leading lady van de sport wordt. Dat heeft de presentatrice donderdagavond gezegd in Laat op Eén. FOX-ster Hendriks heeft niet alleen een aanbod gekregen van De Mols Talpa, maar ook van RTL. “Ik had nog wel een beetje gebluft, want ik had ook een andere aanbieding. Dat was voor drie jaar, maar ik zei tegen John: ‘Vijf jaar heb ik gekregen.’

Op die manier probeerde ze bij De Mol een vijfjarig contract los te peuteren. “Dat weet hij nu, maar dat is niet erg. Toen zei hij: ‘Dan geef ik jou vijf jaar.’ Daar was ik heel blij mee. Ik ben ook blij dat ik daarnaast gewoon voor FOX blijf werken.”

Had ze net als de mannen van VI een heel eisenpakket meegenomen naar de onderhandelingstafel? “Nee, maar ik ben ook niet van hun kaliber. Ik ging daar zitten, ik was al lang blij.

Hendriks voelt zich fijn bij Veronica. “We hebben gewoon een goed gesprek gehad. Mijn gevoel lag daar, ook omdat de mannen van VI daar naartoe gingen. Ik heb het er met Wilfred ook nog over gehad. Het was eigenlijk vrij snel beklonken.”

De Mol liet zich in een persbericht lyrisch uit over Hendriks. Geeft dat druk? “Nee, eigenlijk niet. Dat is geen diskwalificatie, want het is natuurlijk een heel grote man, maar ik weet zelf goed wat ik kan en vooral ook wat ik niet kan. Daarom zei ik ook – het is echt zo – dat het superlatieven zijn. Je wil iemand aankondigen, je hebt net iemand binnengehaald, maar: rustig aan, we kijken wel even.”

Wat gaat ze eigenlijk precies doen? “Ik ga het vrouwenvoetbal doen – dat wilde ik zelf ook heel erg graag. Ik ga ook op dinsdag de Champions League doen in de studio. Op woensdag sta ik op het veld. Ik ga ook Glory Kickboxing doen.”

Wordt ze ook voor niet-sport ingezet? “Dat zou kunnen, maar ik heb wel afgesproken met John dat we dan gaan kijken wat het is en of het bij me past. De core business is voor mij wel sport. Daar voel ik me goed in. Als ik me met andere dingen ga bemoeien; dat lijkt me niet handig. Maar als het past, why not?

Temptation Island vind ik best wel leuk om te zien, maar dat zou ik nooit willen presenteren. Hetzelfde geldt voor Adam Zkt Eva en Eigen Huis & Tuin. Dat zijn allemaal programma’s van RTL, bedenk ik me nou ineens, ha ha.

Foto: KRO-NCRV

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen