Gordon woest over mislopen Televizier-nominatie

Gordon is er woest over dat zijn nep-trouwshow Gordon Gaat Trouwen niet op de shortlist staat voor de Gouden Televizier-Ring Verkiezing. Dat laat hij weten op Instagram. De tv-kijker stemde Gordon Gaat Trouwen niet op de 25-delige shortlist en vandaag zat het programma ook niet bij de vijf wildcards die de Televizier-redactie weggaf. “En zo gaf de redactie van AVRO Televizier het definitieve bewijs van onvermogen af voor de toch al oubollige publieksprijs de Televizier-Ring.”

Bizar, vindt Gordon het. “Gordon Gaat Trouwen was toch echt het meest spraakmakende en bijna meest bekeken programma van het afgelopen jaar? En dan niet eens bij de laatste 25? Ik vind het knap.

De 25-delige shortlist bestaat uit 20 programma’s die in vier voorrondes door het publiek zijn gekozen en 5 programma’s die door Televizier zijn gekozen. “Kijk, dat het publiek er niet op stemde omdat ze teleurgesteld waren door de afloop en misschien het onhandige in stand houden van het geheim van de uitslag prima. En ook dat ze de media hebben geloofd in het vermeende kijkersbedrog wat absoluut niet zo was.

RTL 4 bedonderde de kijker: het was al lang duidelijk dat Gordon Gaat Trouwen niet zou leiden tot een bruiloft, maar de kijker werd voor de gek gehouden. Bij de rechtszaak tegen zijn ex Kevin B., die hij bedreigde met een mes, werd duidelijk dat de twee heren al vóór de opnames met elkaar samen waren.

Volgens Gordon was het wél allemaal echt: “Nog nooit maakte ik een programma zo integer en met zoveel openheid als dit en alweer kreeg ik de hele strontkar over me heen omdat ik met mijn hart koos om niet te trouwen.”

En ook nu zal ik weer de nationale pispaal worden waar iedereen zijn bagger over uitstort, de narcist, de psychisch gestoorde kwal, de verongelijkte, noem alles maar op. Maar ik kan het hebben hoor zoals ik de afgelopen jaren niets anders heb gedaan, maar ik blijf zeggen wat ik vind.

Gordon wil dat de Televizier-prijs wordt afgeschaft. “Ik pleit dan ook voor een nieuwe publieksprijs, weg met dat gezapige zooitje suffe AVRO-ambtenaren die dit hebben bepaald! Geen verschil meer tussen NPO of commercieel maar gelijkheid en eerlijke kansen voor iedereen.

Mijn programma heeft ervoor gezorgd dat het mogelijk was om met je gezin naar twee zoenende mannen op tv te kijken en dat die homo-acceptatie ineens een gezicht kreeg. Ik hou me vast aan al die honderduizenden mensen die wel hebben gezien dat het echt was en eerlijk! En wat de Ring betreft, gefeliciteerd Luizenmoeder! En succes aan al mijn andere hardwerkende collega’s die hem net zo zeer verdienen als ik!

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen