Giel Beelen haalt Radio Veronica niet uit slop

John de Mol heeft met flink wat tonnen gestrooid om Giel Beelen binnen te halen voor de ochtend van Radio Veronica, maar de dj levert niet waarop werd gehoopt: het Giel-effect blijft uit. Sterker nog: de zender noteerde vorige week in de luistercijfermeting zijn laagste score sinds 2003. Met 3,5 procent aandeel is het nu de negende zender van het land, nog na nichezender 100% NL. “Het blijft toch een zorgenkindje voor Talpa“, zegt Evert Bronckhorst van mediabureau Vizeum.

De dalende luistercijfers zijn geen goed nieuws voor de Talpa-radiogroep, die verder bestaat uit Radio 538, Sky Radio en Radio 10. “Ondanks het aantrekken van Giel Beelen, ondanks al het marketingbudget dat er tegenaan gegooid wordt blijft de zender toch in een dalende tendens.

De positie van Beelen kan nog wel eens onder druk komen te staan. “Het is opvallend dat het marktaandeel van Giel Beelen lager is dan van de zender als geheel. Terwijl juist een grote naam de ‘trekker’ moet zijn en beter zou moeten presteren“, zegt hij op de Adformatie-site.

Radio Veronica mag door zijn geclausuleerde kavel minder populaire platen van nu draaien, maar met omweggetjes – bijvoorbeeld een aangepaste versie – doen ze dat nu soms toch. Misschien zit daar de crux, zegt mediajournalist Maarten Hafkamp op Spreekbuis.nl.

Hafkamp: “Iedereen draait al hits van nu. Nederland blijft gewoon Eenheidsworst FM. Misschien moet Radio Veronica terug naar de echte classic rock met veel meer nostalgie.”

De FM-luisteraars worden steeds ouder, dus waarom zou je mee willen gaan in het hitgeweld van nu?

Foto: Radio Veronica

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen