Gerard Joling overwoog contractbreuk Voice Senior

Gerard Joling heeft inderdaad overwogen om tóch niet mee te werken aan jurylid aan The Voice Senior, dat vanavond begint op RTL 4. Dat geeft de zanger toe in het AD. Producent John de Mol legde het duo Gerard Joling en Gordon vorig jaar november al vast als duojurylid, maar toen moest de biografie van Gordon nog verschijnen. “Het leek me meteen hartstikke leuk, niet wetende dat ik korte tijd later een lading stront over me heen zou krijgen in dat boek van hem“, legt hij uit.

Gordon verweet Joling zijn ideeën te hebben gestolen. Bovendien noemde hij hem een geldwolf. “Ik herkende me totaal niet in zijn woorden. Mijn moeder zei: ‘Als je nog wat met die gozer gaat doen, hoef je hier voorlopig niet meer over de vloer te komen’. Er kwam zóveel negativiteit.”

Joling overwoog even om contractbreuk te plegen. “Eerlijk gezegd zat ik wel met een dilemma. Het contract bij The Voice Senior was namelijk al getekend. Toch heb ik zeker overwogen om het programma niet te doen. Ik vond dat hij echt veel te ver was gegaan. John de Mol heeft uiteindelijk mijn management gebeld. Daarna zijn we eruit gekomen.’

Inmiddels kunnen de twee weer door een deur. Ze zagen elkaar voor het eerst weer tijdens de opnames van een spotje voor The Voice Senior. “Hoorde ik Gordon op de gang zeggen: ‘Ik voel een enorm koude poolwind, jij moet in de buurt zijn’. Nou ja, daar moest ik óók wel weer om lachen.”

Het AD-interview met Gerard Joling kunt u lezen via Blendle.

The Voice Senior is vanavond om 20.30 uur te zien op RTL 4.

Lees ook:
‘Gerard en Gordon laten duostoel The Voice Senior leeg’ (mei)
Geer en Goor toch wel in duostoel The Voice Senior (juni)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen