Gerard Ekdom: ‘Radio 10 heeft heel veel potentie’

Gerard Ekdom denkt dat er heel erg veel potentie zit in Radio 10, de derde zender van John de Mols zendergroep Talpa Radio. Dat zegt de ster-dj, die vanochtend is begonnen met zijn ochtendspits-show op Radio 10, in De Telegraaf. Radio 10 is momenteel de vijfde zender van Nederland, maar zit Qmusic al op de hielen. Met Ekdom hoopt de zender nog verder te groeien en daar zijn volgens de ster-dj zelf genoeg mogelijkheden voor. “Radio 10 heeft heel veel potentie“, zegt hij.

Door een bekende naam in de ochtendspits te zetten – tot nu maakte Lex Gaarthuis de ochtendshow – wordt Radio 10 een stuk herkenbaarder. “Ze wilden een stap maken, onder andere met mij in de ochtend. Dat gaat geleidelijk.”

Hij vervolgt: “Het wordt niet een heel andere zender of zo, maar het wordt scherper. Daar ga ik muzikaal zeker aan meewerken. Ik kondig misschien platen aan die er nog nooit gedraaid zijn, maar die goed bij de zender passen.

Mede dankzij Ekdom is NPO Radio 2 uitgegroeid tot marktleider. “Ik wil mezelf nooit zo op de borst kloppen, maar we zijn heel druk bezig geweest. Hele avonden hebben we over muziek vergaderd.

Veel muziek verhuisde van 3FM naar Radio 2. Dat kan straks ook gebeuren bij Radio 10, legt hij uit. “Dat wij platen draaien die je op 538 niet meer hoort. En natuurlijk is daarbij het het doel Radio 10 groter te maken.”

Het Telegraaf-interview met Gerard Ekdom kunt u lezen via Blendle.

Foto: Radio 10

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen